Diskusjon:Dronte

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norsk navn[rediger kilde]

Denne fuglen heter dronte på norsk. Se Norsk ornitologisk forenings liste over fuglenavn[1] og SNL[2]. En administrator bør flytte artikkelen. Trurl (diskusjon) 13. aug 2013 kl. 23:18 (CEST)

Ifølge SNL er dronten «også kalt dodo». Men hvis du mener dronte er et «norskere» og bedre begrep, og at dodo er en anglisisme, har jeg ingen problem med å tro deg på det. Dette er vel ett av de tilfellene hvor Wikipedias formål (kunnskap på diverse språk) kræsjer litt med stilmanualen ang. oppslagsord (det begreptr som lesere flest forventer å finne artikkelen på). Jeg flytter artikkelen om ingen protesterer i nærmeste fremtid. - Soulkeeper (diskusjon) 15. aug 2013 kl. 13:41 (CEST)
Jeg klarer ikke å finne mange eksempler på bruk av «dodo» i norsk litteratur. Jeg husker at jeg irriterte meg over at Torgrim Eggen brukte ordet i en roman, men han er ingen ornitolog. En del av problemet er at få nordmenn vet hva en dronte er, mens alle dannede personer fra engelsktalende land husker The Dodo fra Alice in Wonderland. Trurl (diskusjon) 15. aug 2013 kl. 21:01 (CEST)
Nå har jeg flyttet artikkelen og oppdatert teksten/lenkene i dronte og dronter. - Soulkeeper (diskusjon) 18. aug 2013 kl. 11:26 (CEST)

Utstoppet[rediger kilde]

Det står som bildetekst at det er en utstoppet dronte. Så vidt jeg vet finnes ingen slike. Det må være en modell.Dette usignerte innlegget ble skrevet av 46.21.106.59 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Det har du nok helt rett i. Jeg skriver om. --Trurl (diskusjon) 16. sep. 2015 kl. 23:58 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Dronte. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. des. 2023 kl. 15:22 (CET)[svar]