Diskusjon:Dragon Ball Z

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dragon Ball Z er del av underprosjektet tegneserier, som søker å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av temaer om og relatert til tegneserier. Hvis du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.


Utvidelse av artikkelen[rediger kilde]

Den bør eventuelt utvides så den er interessant for flere enn de som er inne i materien. Det har lite hensikt med en lang rekke med episoder (hvor det meste av teksten er spørsmålstegn og japansk), dette er et leksikon for almenheten. Ulf Larsen 23. nov 2006 kl. 16:18 (CET)

Er det spørsmålstegn der, er det du som ikke har installert japansk språkpakke. Viser igjen til Naruto-artikkelen, som har vært jobbet på langt lengre enn denne. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 62.89.61.60 (diskusjon · bidrag) 23. nov 2006 kl. 15:35 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)
Helt sikkert jeg som ikke har installert japansk språkpakke. Og så? Dette er bokmålswikipedia, om noen ønsker å lese japansk så har de den her: Japanskspråklig Wikipedia. Igjen, dette er bokmålswikipedia, vi forventer ikke av leserne at de skal ha andre språkpakker enn de som standard følger med en PC. Det er også en av grunnene til at vi har interwikilenker, de kobler sammen ulike språkversjoner av artikler om samme emne. Ulf Larsen 23. nov 2006 kl. 17:15 (CET)
Jeg er helt uenig i at uvante tegnsett skal maskeres. Her syns jeg vi skal følge engelsk Wikipedia og la slikt formidles. At vi er norske betyr ikke at ikke mange av oss enten kan eller er interessert i språk som bruker slike. __meco 23. nov 2006 kl. 21:33 (CET)
Episodenavn på originalspråket er en god ting, men det blir veldig uryddig slik det var satt opp, og det ser sikkert ikke bedre ut for de som ikke har lagt inn japansk tegnsett. En tabell med egen kolonne for japanske navn vil være ryddigere, og de som ikke har tegnsettet vil raskt få en forklaring gjennom kolonnenavnet. Cnyborg 24. nov 2006 kl. 00:29 (CET)
Hm, ok, noen som vet hvordan man setter opp en slik tabell som gidder fikse det? Jeg aner ikke hvordan. Burde vel ikke ta så lang tid, siden data allerede ligger på siden, og det er lett nok å se hva som er originaltittel, romanisering og norsk oversettelse. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 62.89.61.60 (diskusjon · bidrag) 24. nov 2006 kl. 14:40 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)
Jeg har gjort om listene til tabeller. Hvis du titter på hvordan det er gjort så kanskje du klarer å lage lister selv videre? Se for øvrig øverst på diskusjonssiden hvordan du signerer innlegg. __meco 25. nov 2006 kl. 12:04 (CET)

Bare et spørsmål; når man har et så godt utgangspunkt for en artikkel på bokmål som den engelske - hvorfor ikke da bruke den? Hva er hensikten med å lage en dårlig norsk liste? Hvorfor ikke oversette og redigere den engelske? Ulf Larsen 25. nov 2006 kl. 16:35 (CET)

La oss gå gjennom hva som finnes i den engelske artikkelen: "Themes" hører hjemme i Dragonball, ikke her. "Censorship issues" omhandler den amerikanske dubben, og er ikke relevant for en norsk artikkel. "Filler" skal inn i artikkelen, har bare ikke blitt lagt til ennå. "Releases"... Kun det japanske er relevant her, samt litt om den norske dubben. Ikke lagt til ennå. "Sagas", "Movies, TV specials, and other", "Theme songs", "Cast list" og "Episode list" har vi alt, men du påsto dette var uinteressant. "Video games" kan også legges til, ja, men er ikke noe jeg personlig har mye kjennskap til, og kan ta meg av. Se, den engelske er ikke så annerledes enn den norske. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.213.25.129 (diskusjon · bidrag) 25. nov 2006 kl. 16:20 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)
Dette er kun et spørsmål, og den som bør besvare det er en som er interessert i tilsvarende. Hva vil tjene en mulig bruker best, en liste (slik det er nå) eller en mer beskrivende artikkel, slik det ser ut som den engelskspråklige er? Det vurderer du selv, det er du som skriver/oversetter. Ulf Larsen 25. nov 2006 kl. 18:22 (CET)
Enig med Ulf. Jeg skjærer bort alt som ikke allmen interesse - Wikipedia er ikke en fan-nettsted. --Finn Bjørklid 6. apr 2007 kl. 15:51 (CEST)
Jeg vil da absolutt mene en liste over episodene av en TV-serie hører hjemme på Wikipedia. Mye av dette materiale finnes også på den originale japanske artikkelen. 80.213.26.106 6. apr 2007 kl. 20:15 (CEST)