Diskusjon:Drabantby

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Denne artikkelen likner mer enn det som godt er på oppføringen Drabantby i Store Norske Leksikon. --Jorunn 1. sep 2006 kl. 13:20 (UTC)

Lenken til engelsk WP[rediger kilde]

Konseptet drabantby stemmer ikke overens med en:Satellite town, som lenkes til i sidepanelet fra denne artikkelen. En sattelite town er smaller municipalities that are adjacent to a major city which is the core of a metropolitan area, noe som ikke gjelder for de aller fleste norske drabantbyer, siden de nesten alltid er i samme kommune som bysentrumet. en:Commuter town hadde vært en bedre lenke. --Aqwis 1. okt 2007 kl. 18:45 (CEST)

Tysk Wikipedia skiller likeledes mellom Trabantenstadt og Satellitenstadt. Den siste er noe mer selvstendig, med noe høyere egendekning og tilsvarende mindre utpendling til moderbyen. I Oslo-området er kanskje Drammen, Ski og Lillestrøm satellittbyer. Iallfall er de egne kommuner, mens f.eks. Lambertseter ikke er det.

I 1970- og 80-årene ble et tettsted regner med i en tettstedsamling hvis det tilfredsstiller mitt ett av følgende kriterier:

  • a) Minst 1/3 av de sysselsatte som er bosatt i tettstedet, har sitt arbeidssted i ett

eller flere av de andre tettstedene i samlingen.

  • b) Minst 1/3 av de sysselsatte som har sitt arbeidssted i tettstedet, er bosatt i ett eller

flere av de andre tettstedene i samlingen.<ref>http://www.ssb.no/a/histstat/in/in_8312.pdf<\ref> 82.33.216.70 1. jun. 2018 kl. 15:47 (CEST)[svar]

Det har nå gått mer enn 10 år og Satellite town er fremdeles ikke det samme som drabantby.

82.33.216.70 1. jun. 2018 kl. 15:47 (CEST)[svar]

Referanser[rediger kilde]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Drabantby. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. des. 2021 kl. 14:27 (CET)[svar]