Diskusjon:Donald Duck

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Donald Duck er del av underprosjektet tegneserier, som søker å øke mengden og kvaliteten på Wikipedias dekning av temaer om og relatert til tegneserier. Hvis du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
B Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på B-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.
Donald Duck har vært utvalgt artikkelPortal:Film. Artikkelen var utvalgt fra 13. desember 2006 til 26. januar 2007

Don Rosas Donald?[rediger kilde]

Mesteparten av denne artikkelen dreier seg om Don Rosas plyndring av Carl Barks... Hva med noen opplysninger om tegneserien? Det finnes andre tegnere/forfattere enn Barks og Rosa!

"Plyndring", vel, jeg liker å se på det som en videreutvikling av kanon i Donalds univers. (Noen måtte jo gjøre det). Den artikkelen omtaler først og fremst Donald selv, ikke tegneserien. Tegneserien burde kanskje ha en egen artikkel? Kjetil Svenheim 24. jun 2006 kl.14:07 (UTC)
Jeg opprettet Disney-tegneserier. Forbedringer er naturligvis velkomne. Einar Myre 24. jun 2006 kl.15:40 (UTC)
«Donald selv» er jo ikke definert av Don Rosa. Ikke engang av Carl Barks. Vi har Donald som han fremstår i stripeseriene, i historiene med Klodrik, i pocket-bøkene etc. Lite av det stemmer overens med Rosas «kanon». Rosas «kanon» og den «Donald-personligheten» denne konstruerer er fint lite relevant i forhold til annet enn Rosas serier. T.B.Hansen (som innledet diskusjonen men glemte å signere)

Tviler på om påstanden er riktig[rediger kilde]

Artikkelen sier: "Donald er best kjent fra tegnefilmseriene Kvakkpakket og Disneys Musehus, men gjorde også noen få opptredener i klassikeren Ole, Dole og Doffen på eventyr." Vel, jeg trodde at han i Norge først og fremst kjent gjennom tegneseriebladene, og gjennom de klassiske tegnefilmene som ble laget for over femti år siden. Disneys Musehus o.l. er av temmelig ny dato, og er laget lenge etter at Donald ble en superstjerne. 84.210.29.167 1. okt 2010 kl. 13:45 (CEST)

Hva er poenget med seksjonen Donald på andre språk?[rediger kilde]

Hvis man lurer på hva Donald heter på et annet språk, er det jo bare å klikke på interwiki-lenken. Hva slags verdi har det å ha en plass- og vedlikeholdskrevende liste i artikkelen i tillegg? - Soulkeeper (diskusjon) 27. jun 2013 kl. 18:35 (CEST)

Bilde av Donald Duck[rediger kilde]

Burde det ikke være et bilde av Donald Duck på en wiki-side om karakteren? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Jonasbull (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Hei, Jonas. Wikipedia har som prinsipp at vi bare bruker bilder uten opphavsrettsbegrensninger (for å si det enkelt), og bilder av Donald har vanligvis mange opphavsrettsbegrensninger. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 24. nov. 2013 kl. 21:47 (CET)[svar]
Det har blitt lastet opp et på Commons merket med offentlig eiendom. Jeg har lagt det inn. // Mvh Torfilm (diskusjon) 29. mai 2014 kl. 10:26 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Donald Duck. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. jul. 2017 kl. 23:28 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Donald Duck. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jul. 2017 kl. 04:17 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Donald Duck. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. apr. 2023 kl. 18:44 (CEST)[svar]