Diskusjon:Det etiopiske folks revolusjonære demokratiske front

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Dette partiet heter የኢትዮጵያ ሕዝቦች አብዮታዊ ዲሞክራሲያዊ ግንባር. Artikkelen burde derfor enten hete dét, eller en oversettelse til norsk, og ikke ha et navn på et ikkerelevant språk. Yonaka 9. sep 2011 kl. 14:29 (CEST)

Jeg er enig. Hvis du kan finne en god kilde til et vanlig brukt navn på norsk, så bruker vi det! Inntil vi finner noe annet, synes jeg det kan stå på engelsk, ettersom min erfaring er at det er de engelske navnene og forkortelsene som brukes i Dagsrevyen. M Haugen 9. sep 2011 kl. 14:46 (CEST)
I NTB 8.2.11 og Vårt Land 9.2.11 kalles partiet «Det etiopiske folks revolusjonære demokratiske front». Den formen brukes også av Store norske leksikon
I Ny Tid 11.2.11 kalles partiet «Etiopias revolusjonære og demokratiske folkefront»
I NTB 23.5.10 og Bergens Tidende 25.5.10 kalles partiet «Det etiopiske folkets revolusjonære demokratiske front»
Morgenbladet ser ut til å nøye seg med «EPRDF»
Aftenposten veksler mellom det engelske navnet (29.9.07), «Det etiopiske folkets revolusjonære demokratiske front» (11.6.06) og «Etiopias revolusjonære demokratiske folkefront» (30.6.94)
Fellesrådet for Afrika bruker det engelske navnet
Utenriksdepartementet bruker det engelske navnet.
Så, som du skjønner har jeg vurdert dette litt før du tok det opp, Yonaka; og kommet til at det foreløpig er like god dekning for å bruke det engelske navnet som å forsøke å autorisere en av de mange norske formene. Mvh M Haugen 9. sep 2011 kl. 15:03 (CEST)
Hvis det ikke finnes en 'autorisert' norsk form, syns jeg det beste blir å oversette navnet, helst fra amharisk, og hvis det ikke lar seg gjøre, fra engelsk. Jeg mener det blir prinsipielt feil å bruke et engelsk navn, også hvis det ikke finnes noe navn brukt på norsk (vet at mange er uenige med meg der, men der er slik jeg tolker Wikipedias nøytralitet). Yonaka 9. sep 2011 kl. 15:10 (CEST)
የኢትዮጵያ - Etiopisk/ye-Ītyōṗṗyā; ሕዝቦች - Folk eller folkets (usikker); አብዮታዊ - Revolusjonær; ዲሞክራሲያዊ - Demokratisk/Dīmōkrāsīyāwī; ግንባር - Front. Flytter derfor siden til Det etiopiske folks revolusjonære demokratiske front. Yonaka 10. sep 2011 kl. 11:28 (CEST)