Diskusjon:Det Liberale Folkepartiet (1992–2017)

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Libertarianisme[rediger kilde]

Jeg fjernet libertarianisme som ideologi fordi partiledelsen aktivt tar avstand fra denne ideologien, jf. eksempelvis partileder Vegard Martinsens artikkel ved navn «Libertarianismen: et Objektivistisk perspektiv» fra hans bok Frihet, likhet, brorskap: kapitalismen i teori og praksis. PelsJakob 4. jul 2007 kl. 13:16 (CEST)

Britisk søsterparti?[rediger kilde]

En slags paralell til forholdet mellom Det Liberale Folkepartiet (1972–1988) og Det Liberale Folkepartiet (1992–) finner vi i det britiske forholdet mellom Det liberale parti (Storbritannia) og Det liberale parti (Storbritannia, 1989). Det jeg lurer på, er sistnevnte parti en slags søsterparti til det nye liberale folkepartiet i Norge? Se en:Liberal Party (UK, 1989) for en mer detaljert omtale av det nye liberale partiet i Storbritannia.--Oddeivind 30. jun 2007 kl. 21:48 (CEST)

Hva betyr dette?[rediger kilde]

"Partiet er et liberalistisk parti som bygger på opplysningstidstradisjonen, den sekulære vestlige kulturarven og vestens verdier." Dette er jo helt meningsløst i seg selv? Er dette en svakhet ved artikkelen eller partiet? Spesielt siste del av setningen.. navjon (16.12.09)

Objektivisme[rediger kilde]

Det bør nevnes i artikkelen at partiet i praksis virker å være et objektivistisk parti, sjøl om de nok også har medlemmer som ikke tilhører denne retninga. En kikk på internettforumet deres bekrefter den nære tilknytninga til den varianten av objektivistisk teori og politikk som blir forfekta av det amerikanske Ayn Rand Institute.--213.236.196.39 5. jun 2011 kl. 20:21 (CEST)

DLF splittelse rundt 1997-2001[rediger kilde]

DLF hadde en splittelse i tidsrommet 1997 - 2001 slik vi kan lese om på Regjeringens side knyttet til en klage over at 2 fraksjoner av partiet begge vil melde på Stortingsvalgslister i 8 fylker i 2001, og påberoper seg å være partiets rettvalgte ledelse, se spesielt punkt 3 i dette dokumentet fra Regjeringen. https://www.regjeringen.no/no/dokument/dep/kdd/andre-dokumenter/brev/utvalgte_brev/2001/stortingsvalget-2001---klage-fra-trond-j/id90755/ Denne konflikten fortjener et eget stort avsnitt. Med 2 ulike utredelser til Regjeringen fra advokatkontorer om hvem som er partiets rette styre og ledelse, 2 valglister i 8 fylker, og selvfølgelig anmeldelser. Dette fortjener klart sitt eget avsnitt. Her må den som skriver dette ha tungen rett i munnen, være saklig seriøs (unngå sjikaner m.m.), gjerne finne flere kilder og den som skriver bør helst ha politisk forståelse, men samtidig være uhildet denne konflikten - "haraball" er et dekkende dialektord på denne konflikten. Er det mulig at splittelsen forsvant da Demokratene (Norge) ble stiftet året etter (2002)? Merk også å skille dette tydelig ifra at ved dette valget i 2001 så hadde vi også Sørlandslista som stilte til valg i de daværende fylkene Vest-Agder og Aust-Agder, og som var mer ferske utbrytere fra Fremskrittspartiet- i førstnevnte fylke var denne listas leder Vidar Kleppe listetopp. Kleppe ble for øvrig første leder for Demokratene (Norge)i 2002, og da gikk Sørlandslista inn. Jeg kan om ønskelig godt ta del i dette (tidligere medlem av organisasjonsutvalget i [Kristelig Folkepartis Ungdom], samtidig ledet Opland da de ikke hadde formelt valgt styre, som litt av min politiske ballast), men jeg vil i så fall gjøre det sammen med minst en skribent til. For dette er et svare rot og påstander. "Lettvintvarianten" er å basere seg nesten kun på det regjeringen skrev i mai 2001 (se link ovenfor), men da var saken langt fra avsluttet og følgelig blir det galt. --Brrr (diskusjon) 26. mai 2022 kl. 19:53 (CEST)[svar]

"Homofiendtlige uttalelser fra Karl Ivar Hagen"[rediger kilde]

Karl Ivar Hagen går aldri offentlig ut med negative uttalelser mot folk. Enten tar han det på tomannshånd med den det gjelder, eller han som blekksprut bruker mellommenn som dekker leddet opp til Hagen. Normalt kan ingenting bevises av hva som skjedde innad i FRP på den tiden, og jeg var i en periode venn med en slik tidligere mellommann (en av de som var med på å felle Simonsen på TV2). Slike rykter kan også være falske rykter, satt ut som hevn eller maktkamp innad i et parti Derfor bør dette utsagnet slettes nå, Skulle vi mot all formodning senere finne en kilde (la oss si "offeret" har "sippet" i en lokalavis eller radiokanal som vi har tape på) så kan dette settes inn igjen - Jeg betviler at det finnes kilder, for generelt er det lite negative kilder mot K.I. Hagen. For ordens skyld jeg er ikke i slekt med K I Hagen, selv om vi begge deler et meget vanlig etternavn. Brrr (diskusjon) 9. nov. 2022 kl. 12:03 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Det Liberale Folkepartiet (1992–2017). Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. des. 2023 kl. 06:15 (CET)[svar]