Diskusjon:Den anglikanske kirke

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Den anglikanske kirke i Karibia[rediger kilde]

Jeg foreslår at dette avsnittet blir fjernet av flere grunner.
I) Det er den eneste delen av Den anglikanske kirkes historie som blir nevnt i artikkelen, selv om dette ikke kan sies å være representativt for kirken.
II) Det blir fremstilt som noe spesielt at denne kirken hadde denne plantasjen. I etterpåklokskapens lys vil vi selvfølgelig også si at det var svært klanderverdig, men på denne tiden var det heller regelen enn unntaket å akseptere og/eller eie slaver for engelskmenn av en viss klasse. Dette kommer ikke frem i avsnittet.
III) Boken dette avsnittet bygger på er en bok som viser hvordan anglikanske geistlige var noen av de viktigste pådriverne for å avskaffe slaveriet. Dette kommer ikke fram i avsnittet, som i stedet fremstiller Den anglikanske kirke som det stikk motsatte. Avsnittet er verken rederlig ovenfor historien eller boken det er hentet fra.
IV) Avsnittet er unødig detaljert. Dette sammen med de andre punktene, og det faktum at dette er det eneste som står i artikkelen bortsett fra informasjon om basisstruktur og basisdoktrine, gjør at dette fremstår som et sverteforsøk, mer enn rederlig informasjon.

Det som står i avsnittet er sant, men det betyr ikke nødvendigvis at det trenger å stå i artikkelen slik den er nå. Om artikkelen blir utvidet med en historieseksjon som dekker mer enn dette, kan det eventuelt komme inn igjen, men slik det er nå bør det fjernes. 3s 25. jan 2009 kl. 19:19 (CET)

Om man sammenligner denne artikkelen med det som står på en:Anglicanism og en:History og the Anglican Communion ser man tydelig at vår artikkel er svært skeiv. 3s 25. jan 2009 kl. 19:45 (CET)

Du ba meg ta en titt, og jeg har reagert på min brukerdiskusjon. Jeg har kommentert ut den seksjonen fordi den er for ensidig og for dominerende slik den stod og fjernet objektivitetsmerkingen. Begrepet Karibien er heller ikke brukt i listen under Medlemskirker/Kirker i full kommunion, dermed er det uklart hvor denne hører hjemme. Etter min mening bør dette avsnittet integreres i en større, frittstående artikkel som behandler kirken i dette området og dens historie. Noorse 28. jan 2009 kl. 11:59 (CET)
En god løsning med en slik artikkel. 3s 28. jan 2009 kl. 12:40 (CET)