Diskusjon:De hispanoamerikanske uavhengighetskrigene

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«hispanoamerikanske» er slett ikke et vanlig ord på norsk. Jeg foreslår at vi finner et nytt navn på denne artikkelen. Sydamerikanske eller latinamerikanske virker umiddelbart mest naturlig. Mvh MHaugen 10. jun 2009 kl. 00:12 (CEST)

Problemet er at søramerikanske eller latinamerikanske også kan referere til kriger ikke dekket i denne artikkelen, mens hispanoamerikanske kun refererer til det spansktalende amerika. Jeg vet ikke hvor logisk det blir å samle alt sammen i en artikkel.
"Disse krigene burde ikke blandet sammen med den haitiske revolusjonen eller med den brasilianske uavhengighetskrigen, som ikke blir definert som Hispano-Amerika, som kun refererer til Amerikas spansktalende land"

Mvh. Yonaka 10. jun 2009 kl. 12:35 (CEST)

Både den tyske og den franske søsterartikkelen bruker syd, og hvis de klarer å ivareta den samme distinksjonen, så burde vel vi klare det også? MHaugen 10. jun 2009 kl. 15:57 (CEST)
Jeg ville heller foreslått "Uavhengighetskrigene i Spansk Amerika" (selv om det høres ikke på langt nær like bra ut), eller en annen ikke-misvisende (eller i hvert fall mindre misvisende) tittel. Dessuten har vi en artikken om Hispanoamerika, så hvorfor ikke "hispanoamerikansk"? México og Sentral-Amerika er forsåvidt også nevnt i artiklen, så jeg ville helst unngåt å bruke "søramerikanske". Yonaka 10. jun 2009 kl. 16:27 (CEST)
..Spansk Amerika (eller Spansk Syd-Amerika) høres bedre ut for meg. Men vi kan jo sjekke hva som brukes i snl, og i relevante norske bøker, som f.eks. Aschehougs verdenshistorie. Det gjelder forsåvidt også artikkelen som i dag heter Hispanoamerika, jeg tror ikke vi vil finne at det er noen utbredt navneform på norsk. Det danske artikkelen heter Spanskamerika, ser jeg. MHaugen 11. jun 2009 kl. 08:52 (CEST)
Aschehougs verdenshistorie bruker "Spansk-Amerikas frihetskamp," som jo høres greit ut, selv om jeg ikke kan huske å ha sett "Spansk-Amerika" før. Yonaka 11. jun 2009 kl. 11:07 (CEST)
Hva med «de spanskamerikanske uavhengighetskrigene»? Er jo rett og slett det de er, en rekke spanskamerikanske land som kjemper om uavhengighet. «Hispanoamerikansk» er jo i bunn og grunn et rart alternativ til spanskamerikansk; det blir som om vi skulle kalt den fransk-prøyssiske krig for den francoprøyssiske krig. Har litt lyst til å utvide artikkelen, så lurer på om siden kan flyttes og navnet endres?--Simen113 (diskusjon) 24. apr. 2016 kl. 15:00 (CEST)[svar]
Ingen innvendinger?--Simen113 (diskusjon) 21. jul. 2016 kl. 10:25 (CEST)[svar]