Diskusjon:Darwinisme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Darwinismens innhold:

Å skrive at Charles Darwin gidde ut "Om artenes opprinnelse" med grundig dokumentasjon er vel å ta litt hardt i. Læren var, og er fortsatt en hypotese. Og ikke en gang en teori, argumentasjonen som "beviser" teorien har vert like mange som de som "motbeviser" teorien.

Er det da ikkje nødvendig å omformulere setningen? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Stormy967 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Nei, det er det absolutt ikke. Hvis du har kastet en eneste blikk i boken, vil du se at den bugner av dokumentasjon og nærmest pinlig grundighet. Evolusjonsteorien er (i likhet med gravitasjonsteorien, relativitetsteorien og kontinentaldriftsteorien, for å nevne noen) en teori, ikke en lære. Det er det som gjør den vitenskapelig. Den kan (teoretisk sett) motbevises på grunnlag av empiriske funn. Men så langt har det motsatte skjedd: I de 150 år etter Darwin har man funnet mer og mer tegn på at darwinismen stemmer. At det fins mange utsagn som markedsføres som «argumenter» mot teorien, er et annet spørsmål. De færreste av dem er vitenskapsteoretisk holdbare. Hanno 27. mai 2006 kl.11:06 (UTC)