Diskusjon:Dannelsesroman

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hvordan kan I et speil, i en gåte (hvor handlingen foregår i løpet av noen få måneder) være en dannelsesroman, når artikkelen sier at en dannelsesroman er en «romantradisjon der man beskriver hovedpersonens livsløp med barndom, ungdom (modningsperioden) og voksendom.»?? MHaugen 12. jun 2006 kl.09:05 (UTC)

I et speil, i en gåte kan blir på mange måter betraktet som en dannelsesroman til tross for handlingen foregår i løpet av noen få måneder siden Cecilie modnes gjennom samtalene som hun har med engelen Ariel. I løpet av de månedene handlingen foregår går hun i gjennom en hel periode som skulle tatt normalt mange år, der hun går fra å være en liten jente som handler og tenker som et barn til å bli en liten jente som begynner å handle og tenke som en voksen i slutten av romanen. Altså en symbolsk dannelsesreise. Basto 6. juli 2006 kl.09:05 (UTC)
Hvis det finnes belegg for slike tolkninger i litteraturen om Gaarder/denne boka, så er det OK, men dersom Bastos tolkning er hans egen, nye tolkning, så er det "original forskning", og må fjernes. --MHaugen 6. jul 2006 kl.18:37 (UTC)