Diskusjon:Dagligvare

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Den engelske artikkelen 'Final goods' er linket til den norske 'Dagligvare'. Disse to begrepene er imidlertid ikke ekvivalente. Olivier Blanchard bruker i boken Macroeconomics (Pearson, 4. utgave, 2006, s. 25) biler som eksempel på 'final goods'. Biler er imidlertid ikke inkludert i det norske begrepet 'dagligvare', slik det er definerte i artikkelen. Linken bør fjernes. Sigurd Stette 22. jan 2010 kl 15.43 (CET)

Jeg er egentlig enig. Ville en:Grocery store kanskje vært en bedre artikkel å linke til? (Engelsk wiki har ingen artikkel for «groceries», den viser kun til artikkelen «grocery store». Sindre Skrede 22. jan 2010 kl. 15:44 (CET)
Det burde jo linke til 'Consumer goods', men den engelske vidersender da til 'Final goods', og forvirringen fortsetter. Jeg veit ikke hva som er løsningen. Sigurd Stette 22. jan 2010 kl 15.55 (CET)
Hm. Poeng. Finner ikke andre åpenbare artikler enn den kanskje litt haltende «grocery store», dog. Sindre Skrede 22. jan 2010 kl. 16:02 (CET)
Det både likheter og forskjeller på hvordan varehandel, dagligvarehandel og dagligvarer er organisert og regulert i forskjellige land, kulturer og økonomier. Hvordan bransjer, produkter og markeder defineres og betraktes er heller ikke sammenfallende for en lovgiver, en sosialøkonomi, en markedsfører og en forbruker. Det vil derfor måtte bli noen lenker mellom Wikipedias forskjellige språk som ikke alltid har helt sammenfallende betydning og noen ganger vil artikler måtte stå uten lenker eller ha svake lenker. Etterhvert som artikkelomfanget blir større vil sannsynligvis presisjonen og sammenfallet bli bedre og bedre. I Norge har vi et statistisk begrep som varehandel (hos SSB), vi har detaljhandel, vi har kortvarige forbruksgoder, vi har dagligvarehandel og dagligvarebransjen. På Wikpedia har vi artikkel om Dagligvareforretning som lenker til den engelskspråklige Grocery store. SinWins forslag til løsning er nok det beste pr dato. 91 22. jan 2010 kl. 18:59 (CET)
Som du sier er det forskjeller mellom land og kulturer hva som regnes som - eller om det finnes et uttrykk for - dagligvarer. iw-en får kanskje stå slik den gjør nå, frem til "noen" finner på å skrive en dedikert artikkel om emnet på engelsk wikipedia? Sindre Skrede