Diskusjon:Clemens August von Galen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Clemens August von Galen er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Jeg er litt usikker på om det er riktig å kalle han "Grev Clemens August von Galen", siden han strengt tatt ikke var greve da han var biskop. De tyske adelsprivilegier, inkludert titler, ble avskaffet i 1919.

Tyske adelstitler er aldri på noe tidspunkt blitt avskaffet og Galen var i høyeste grad greve. I 1919 ble adelens privilegier og offisielle stilling avskaffet. Adelstitlene ble dermed formelt betraktet som en del av navnet og adelskap ble altså en privatsak, og slik er det fremdeles. I praksis tillater tyske myndigheter likevel adelen å følge sine tradisjoner når det gjelder titler, med tanke på riktig kjønn (Prinz vs. Prinzessin, Graf vs. Gräfin, Freiherr vs. Freifrau/Freiherrin osv.) og suksesjon til visse titler (i de familier hvor bare slektens hovedmann f.eks. er fyrste og alle andre prinser/prinsesser). Wolfram 4. okt 2005 kl.21:20 (UTC)
Jeg er uenig. Titlene ble avskaffet, men de tidligere adelige fikk lov til å ha tittelen som en del av etternavnet. Graf er altså en del av navnet, ikke en tittel, selv om bruken av disse navnene følger de gamle suksesjonsreglene. Derfor synes jeg det ville vært riktigere å gjøre som i den engelske og tyske versjonen, nemlig å kalle han Clemens August Graf von Galen.
I det tyske samfunnet oppfattes titlene som titler, og slik er det også internasjonalt, f.eks. blir de anerkjent ved det engelske hoff. "Graf" betyr på tysk greve, og navnene brukes på samme måte som før 1919. At adelskapet ikke har en offentlig status betyr ikke at det ikke eksisterer. Jeg er sterkt imot å la være å oversette utenlandske titler til norsk. Dette er tross alt den norskspråklige Wikipedia. Wolfram 5. okt 2005 kl.14:38 (UTC)
Også: Vi har gjort akkurat som i den tyske versjon, nemlig å kalle ham greve von Galen. Den korrekte skrivemåten for adelstitler både i Tyskland og i Danmark-Norge er "fornavn tittel slektsnavn", f.eks. Herman lensgreve Wedel-Jarlsberg eller Clemens August greve von Galen. Skulle vi endre på noe måtte det bli å flytte tittelen slik at formen ble korrekt. Når det ikke er gjort er det fordi denne praksisen er mest kjent for personer med en viss kunnskap om genealogi og adelskap idag. Wolfram 5. okt 2005 kl.14:43 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Clemens August von Galen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. sep. 2017 kl. 21:28 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Clemens August von Galen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. aug. 2018 kl. 15:24 (CEST)[svar]