Diskusjon:Chinese crested

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Begge opptrer i samme kull, men den hårløse varianten er den mest dominante (ca. 67% av valpene vil normalt bli hårløse).

Dette stemmer vel strengt tatt ikke. Dette tar vel bare hensyn til tilfeller der man parrer 2 nakene CCer. Ved puff/naken parring får man jo statistisk sett 50%/50% naken/puff, mens ved puff/puff parring, så får man kun puffvalper, da puffen ikke bærer på nakengenet. --Jerazol 1. aug 2006 kl.07:18 (UTC)

Ja, det har du rett i, men puff/naken vil vel gi 67%/33%, siden begge variantene er bærere av det recessive genet som gir behåring? Fint at du passer på meg, for det kan av og til gå litt «fort i svingene» ;-) Det er forøverig rettet i teksten. Tbjornstad 1. aug 2006 kl.09:13 (UTC)
Nei, siden puff-genet er recessivt, så vil jo egentlig ikke det genet de får fra puffen bety noe for om valpen blir naken eller behåret. Det vil jo være det genet de får fra den nakene moren/faren som vil være avgjørende, og der er det jo 50/50% sjans for å få et puff eller nakengen. Det står litt mer om det i denne artikkelen. Nå er jeg langt ifra noen ekspert på genetikk, men det er iallefall slik jeg har forstått at det henger sammen.
Har rettet på det. Fant noen flere referanser også, så det du sier stemmer. Takk for tipset! Tbjornstad 1. aug 2006 kl.17:13 (UTC)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Chinese crested. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. jul. 2017 kl. 11:54 (CEST)[svar]