Diskusjon:Cellulitter

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Cellulitt vs. Appelsinhud[rediger kilde]

Jeg vil foreslå å konsekvent bruke ordet «appelsinhud» eller «cellulitter» i artikkelen, fordi «cellulitt» på norsk er en potensielt farlig underhudsinfeksjon. På engelsk heter appelsinhud «cellulite» og cellulitt «cellulitis», så det er nok årsaken til sammenblandingen på norsk. -- SLB (diskusjon) 12. feb 2007 kl. 14:07 (CET) Flott poengtering her og i artikkelen ang cellulitis. Jeg er helt enig om at cellulitt ikke må brukes i artikkelen, jeg retter det derfor, for det er ikke helt korrekt rettskrivning om appelsinhud og det er dessuten meget misvisende og forvirrende. Jeg har sjekket i to utgaver av Norsk medisinsk ordbok og selv denne var veldig forvirrende tidligere, men noe bedre nå. Jeg opplevde sjokkert et eksempel på denne problematikken for noen år siden. En norsk kosmetolog ble brukt som "ekspert" i en reklamefilm på TVShop for et preparat mot celulitter. Damen hadde åpenbart lest om "cellulitis", og da hun delte sin "kunnskap" med TV-Norge, fortalte hun at appelsinhud var forårsaket av en underhudsinfeksjon!. Hun forstod det nok slik at "cellulitis" skulle oversettes til "cellulitt" og tenkte som så at alt med endelsen "-itt" har med infeksjon å gjøre, så hun la da til grunn alt hun hadde lest om "cellulitt". Det som gikk damen helt forbi, var at appelsinhud jo vanligvis kalles "cellulitter" på norsk, så det har jo faktisk ikke den ordinære "-itt" endingen som indikerer infeksjon eller inflammasjon... Det skulle jammen vært fullt på infeksjonsavdelingene på våre sykehus hvis alle med cellulitter skulle få behandling som om de hadde cellulitis! Det er åpenbart gode grunner til at man skal holde seg til å bruke cellulitter-begrepet på norsk, og ikke kalle både appelsinhud og underhudsinfeksjon "cellulitt", siden det fører til så mye forvirring blant folk flest.Peapeam 30. des 2010 kl. 07:36 (CET)

Copyvio?[rediger kilde]

Store deler av artikkelen er kopiert fra IFORM. Jeg har spurt brukeren som harlagt inn dette på dennes diskusjonsside. Rettetast 12. feb 2007 kl. 14:09 (CET)

Eg fjernet den kopierte teksten. Rettetast 12. feb 2007 kl. 14:24 (CET)
Og enda mer. Rettetast 12. feb 2007 kl. 14:28 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Cellulitter. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. apr. 2019 kl. 04:25 (CEST)[svar]