Diskusjon:Cathal Crobhdearg Ua Conchobair

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Cathal Crobhdearg Ua Conchobair er relevant for underprosjektet Irland i middelalderen, som ønsker å øke og forbedre Wikipedias dekning av dette emnet.
Greit Denne artikkelen har av prosjektet blitt vurdert til å være på nivå greit på kvalitetsskalaen.

Merk at prosjektets standarder kan avvike noe fra øvrige slike vurderinger på Wikipedia.

Lav Denne artikkelen er av lav prioritet innen sitt emne.

Tilnavnet skal åpenbart være Crobhdearg (rød hånd), andre varianter som Crobdearg og Crobderg gir ikke mening. Riktignok gir et kjapt Google-søk treff på alle varianter, men som sagt er det bare en variant som gir mening.

Hva ard rí (bokstavelig høy konge) skal oversettes som kan man jo diskutere. Sjøl synes jeg best om overkonge. Han var den fremste blandt flere, som hadde gitt ham sin støtte og anerkjent ham. Den eneste referansen på norsk jeg finner er en gjendikting av Jan Erik Rekdal (Ha medynk med meg, Treenighet; i Irsk lyrikk). --Ekko 5. okt 2006 kl. 17:52 (UTC)

Jeg har lest (men kan ikke finne kilden :S)) at den røde hånden er et fødselsmerke, og dette stemmer jo og med diktet som er gjort om ham. Kan dessverre ikke basere meg på språket - det kan jeg ikke. Mht. ard ri, liker jeg din variant. Det jeg hadde skrevet var ordrett oversatt i mangel på bedre. Derfor satt jeg også både engelsk og irsk versjon i parentes ;) Noorse 6. okt 2006 kl. 06:24 (UTC)
Etter å ha lest litt endrer jeg på regjeringsåra. Finner dette bare i tabellarisk form og ingen beskrivelse av striden mellom Cathal Crobhdearg og Cathal Carrach (for det er trolig det det må ha vært). --Ekko 22. okt 2006 kl. 07:17 (UTC)
Helt i orden, engelsk wiki hadde to ulike år i samme artikkel, jeg fant noe mer om Cathal - den røde hånden skal ha med hans blodige historie å gjøre. Noorse 22. okt 2006 kl. 12:44 (UTC)