Diskusjon:Carl Peter Lehmann

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ad. manglende referanser[rediger kilde]

Dette står i artikkelen uten noen kilder eller henvisninger: «Carl Peter Lehmann (født 1794 i København, død 1876 i Sigtuna) var en dansk maler og var en av Skagenmalerne. Bodde en stund i Sverige, der han endte sitt liv. Carl Peter Lehmanns kone var med og spilte en nøkkelrolle i avskaffingen av gapestokken i Sverige og hans bestefar, som bodde i København, var den første i Skandinavia som hadde juletre.»

I Dansk Biografisk Leksikon[1] er det oppført en Carl Peter Lehmann født i Norge i 1793 og død i Sigtuna, Sverige 3.september 1876. Det er ikke opplyst noe om ekteskap. Jeg har ikke funnet denne Lehmann andre steder jeg har lett. Iflg. vår artikkel var han en av Skagenmalerne, men jeg finner han ikke på Skagen Museums hjemmeside[2]. Jeg har derfor satt på malen Referanseløs.

Noter[rediger kilde]

Anne-Sophie Ofrim 28. nov 2009 kl. 23:53 (CET)


Carl Peter Lehmann var født 10. oktober 1794 i København. Døpt 16/10 1794 i Garnisonens sokns kirke, Sokkelund i København. Han giftet seg 2/10 1817 i Vår frues kirke, Fleskum i Aalborg. Referansene her er kirkebøkene for de oppgitte steder. mvh. Etterkommer av Carl Peter Lehmann

Tor Ivar Strøm 2. apr 2010 kl. 22:27


Det finnes en artikkel i Konsthistorisk tidskrift fra 1960, skrevet av Boo von Malmborg, som bekrefter denne fødelsdatoen: [1]. Dessverre har jeg ikke tilgang til å lese dette tidsskriftet, virker som det krever innlogging, men hvis noen har tilgang til teksten, enten digitalt eller via et bibliotek, kan en slik artikkel sikkert være en god kilde/referanse. Jeg har ved hjelp av googles smakebiter sammenstilt og grovkorrigert teksten på Bruker:Wikijens/Carl Peter Lehmann i Konsthistorisk tidskrift. Vet ikke hvilke opphavsrettsregler som gjelder for brukersider, men teksten er kun ment for å kunne sjekke punkter i vår artikkel opp mot en god kilde. Evt. referanser i vår artikkel bør vel være til tidsskriftet i papirform, hvis det ikke er alment tilgjengelig digitalt. Mvh. Wikijens 1. apr 2010 kl. 16:53 (CEST)

Maleren er svensk og artikkelen endres i forhold til dette og ref.malen fjernes. Oppl.fra den svenske wiki som igjen baserer seg på Nordisk Familjebok (sjekket), kilde vil bli lagt inn i artikkelen. Anne-Sophie Ofrim 29. nov 2009 kl. 01:11 (CET)