Diskusjon:Cairn terrier

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Et forsøk på å ta livet av en myte[rediger kilde]

Jeg skal i gang med å revidere denne artikkelen, og det første jeg setter i gang med er å avklare rasens alder. Dessverre har det bredt seg en myte om at en cairn terrier er avbildet i et maleri fra 1434. Jeg har gjort litt research på dette, og det kan se ut til at denne myten har sitt opphav fra nettsidene til den norske cairn terrier klubben. Deretter har den spredt seg, dessverre har den også klart å snike seg inn i Wikipedia. Jeg skriver dette i et forsøk på å dokumentere at dette er en myte, og håper at feilen ikke sniker seg inn i artikkelen igjen...

Det ser ut til at bildet man sikter til er The Arnolfini Portrait, malt av Jan van Eyck i 1434. Selv om hunden på bildet kanskje kan minne om dagens cairn terriere, er det lite trolig at en hundetype fra det skotske høylandet ble holdt som selskapshund i Flandern på begynnelsen av 1400-tallet. Trolig dreier det seg om en brussels griffon (eller en forgjenger til denne).

Jeg håper med dette at myten ikke dukker opp i denne artikkelen igjen, og at alle dem som som har denne "informasjonen" på sine private nettsider retter opp feilen (man kan jo håpe...). Det kan også være greit å være klar over at raserene hunder er et forholdsvis nytt begrep. --Bitjungle 7. aug 2009 kl. 23:27 (CEST)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Cairn terrier. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. apr. 2019 kl. 02:16 (CEST)[svar]