Diskusjon:Bymarka

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Estenstadhytta ligger i Estenstadmarka sørøst for Trondheim, ikke i Bymarka.

Du har rett. BjørnN 30. mai 2006 kl.19:40 (UTC)

Gitt av Olav Tryggvason i 997?[rediger kilde]

Jeg tviler på påstanden om at "Bymarka ble gitt til Trondheims befolkning i gave av Olav Tryggvason i år 997". Det er ingen kilder for denne.

For det første: eide han Bymarka? For det andre, hvem var befolkningen og hvordan kunne/hvorfor skulle de "eie" noe? Og sist men ikke minst: hva i all verden skulle de med noen skogkledde åser?

Vel, det var noe jeg leste på baksiden av et kart over Bymarka. Tror det stemmer, men kan jo bare ta det vekk med tanke på at det ikke finnes noen sikre kilder. -Kasschei 25. jan 2008 kl. 22:03 (CET)

Ad Tryggvason: Jeg aner ikke noe om sannhetsgehalten i denne påstanden, men har vansker med å se hvorfor den ikke skulle stemme. Det finnes flust av almenninger i Norge, og Bymarka kan være gitt nettopp som en slik almenning.

Det jeg egentlig lurer på, er om "Elgsethytta" er korrekt. Etter hva jeg forstår, er det egentlige navnet Elsethytta (sml. Elsetheia). Men all den tid den førstnevnte (og historisk ukorrekte) betegnelsen brukes på skilt og kart, er det kanskje ok at wp gjør det samme?

Selv om Trondheim tidligere het Trondhjem, vil ikke artikkelen om byen ligge under Trondhjem, unnsett om det var riktig en gang i tiden. Om Elgsethytta endrer navn, vil også navnet skifte på Wikipedia, slik det også ville ha gjort på kart og skilt. Kasschei 21. mar 2008 kl. 17:36 (CET)

Høyden som er oppgitt for Herbernheia er nok fra turkartet, men denne er for trig-punktet, ikke for toppen. Kartet viser da også høydekurve for 460m rundt der toppen faktisk er. Var der idag og målte den til 467m med GPS.

Bjornmu 14. jun 2008 kl. 19:03 (CEST)

Mistenker at også turkartets høyde for Stadsheia ikke er toppen, var der søndag. "463" står skrevet ved siden av en liten ring med 460m høydekurve, men toppen er ikke der, den ligger inne i et mye større område på 460+ lenger øst, og min GPS' måling på 468 virker mer riktig ifht denne.

Bjornmu 16. jun 2008 kl. 08:09 (CEST)
Om dine målinger er korrekte (GPS er riktig innstilt og slik), så vil vel det beste være å endre de skrevne høydene i artikkelen til de riktige. Takk for at du sjekker opp slike ting; Wikipedia trenger kritikere. :-D Kasschei 16. jun 2008 kl. 14:30 (CEST)
Men dette blir original forskning. Her skal vi bruke opplysninger som kan belegges med referanser, som denne. Hebue (diskusjon) 31. mai 2015 kl. 00:19 (CEST)[svar]