Diskusjon:Bydel Vestre Aker

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sognsvannsbanen[rediger kilde]

Det er for så vidt riktig at Sognsvannsbanen ikke har noen stasjoner i Vestre Aker, men halvparten av banestrekninga mellom Majorstuen og Blindern ligger i bydelen. Hilsen GAD 9. sep 2010 kl. 09:11 (CEST)

Jojo, men den betjener ikke de som bor i bydelen (noe som ikke ble spesifisert), siden stasjonene på Holmenkollbanen alltid allikevel er nærmere. Men for all del, putter det gjerne inn igjen. Yosh 11. sep 2010 kl. 01:13 (CEST)
Eller sett på en annen måte, Sognsvannsbanen hadde vært mye mer viktig for bydelen dersom Holmenkollbanen ikke eksisterte. Man regner 500 meter / 5 minutts gange som kjerneområde til stasjonen, og blindern og forskningsparken stasjon ville da trekt til seg folk fra f.eks nesten hele Vinderen-området. Nå kom imidlertid Holmenkollbanen først (og ville aldri blitt bygget i dag, i disse traseene iallefall), slik at hvis man befinner seg i gata Damkroken på Vinderen f.eks har man i dag 4 stasjoner innenfor en radius på 200 meter. Nok en grunn til få passajserer pr stasjon... Yosh 11. sep 2010 kl. 01:40 (CEST)
Jeg pusla litt videre på det du gjorde, så nå trur jeg det er riktig på både den ene og den andre måten. Hilsen GAD 11. sep 2010 kl. 07:53 (CEST)