Diskusjon:Brakke

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Artikkelen virker negativ til begrepet brakke og nevner ikke f.eks. arbeidsbrakker i brakkerigger ved anlegg. ZorroIII 11. mai 2006 kl.21:38 (UTC)

Beklager, men artikkelen konsentrerer seg hovedsakelig om militære brakker. Eventuelt kan man legge dette under en ny overskrift, «Militære brakker». — Artikkelforfatteren. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.48.20.91 (diskusjon · bidrag) 11. mai 2006 kl. 21:42 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)
Kan du forklare på hvilke punkter artikkelen virker negativ til begrepet brakke? Ellers er det ingen grunn til å beholde omstridt objektivitet-stempelet. — Samme. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 84.48.20.91 (diskusjon · bidrag) 11. mai 2006 kl. 21:45 (UTC) (Husk å signere dine innlegg!)


Det ZorroIII nevner slår meg også, spesifikt med formuleringer som «for eksempel et ekkelt skur», « gjerne malt i en kjedelig farge», og mer generelt ved at dette er en artikkel om brakkeliv i militære og ikke om brakker som fenomen, og dermed farget av kjedsommeligheten som sikkert inntreffer på militærbrakker. Jeg kan ikke se at beskrivelsene av hvordan ting kan arte seg på en militærbrakke hører hjemme her i det hele tatt, utover mer generelle ting om fellesskapet. Cnyborg 11. mai 2006 kl.22:50 (UTC)
Jeg ser to problemer med artikkelen. Det ene er nøytraliteten/objektiviteten (jf. «ekkelt skur», «kjedelig farge») og det andre er at den er snever (innholdet er for snevert i forhold til overskriften). Jeg synes artikkelen bør omformateres slik at den handler om brakker generelt og hvor det som er spesifikt for enkelte brakketyper (arbeidsbrakker, militærbrakker m.m.) havner under egne overskrifter. Dette burde ikke kreve noe særlig omskriving. –Peter J. Acklam 12. mai 2006 kl.11:37 (UTC)
Kulturell innflytelse

Nesten alle har bodd i en brakke på et eller annet tidspunkt i livet. Derfor er såkalt brakkehumor et begrep som de fleste naturligvis kjenner til. Brakkehumoren utvikler seg når et antall mennesker har oppholdt seg i samme brakke over lengre tid. Da oppstår det gradvis en felles sjargong som bare forståes innad i gruppen. Innenfor denne kretsen er det vanlig å le av ting som for utenforstående virker helt uforståelig. I slike situasjoner kan det fort bli slåsskamp, som er meget uheldig for dem som er smittet av brakkehumoren, og som ikke mente noe vondt med det.

Dette tok jeg bort på grunn av at det ikke har noe med brakke å gjøre. For eksempel "Nesten alle har bodd i en brakke på et eller annet tidspunkt i livet" passer absolutt ikke i en leksikalsk artikkel.Bogean 13. jun 2006 kl.19:10 (UTC)

Militærbrakka[rediger kilde]

Artikkelen som Bruker:84.48.20.91 trolig påtenkte er vel en annen en den som er vokst frem nå. Dersom det opprinnelige tema skal belyses i en egen artikkel kan den kanskje heller hete brakkeliv med fokus mer på det sosiale og kulturelle enn det bygningstekniske. __meco 6. aug 2006 kl. 07:51 (UTC)

Begrepforvirring[rediger kilde]

Denne artikkelen er koblet til den engelske Wikipediaens artikkel om "Barracks", dvs kaserne. En typisk feiloversettelse som florerer i aviser, hvor man skriver "brakker" der hvor det står "barracks" i den engelske originalen.

Det bør opprettes en ny artikkel under navnet "kaserne", og denne skal kobles til "barracks". Koblingen mellom "brakke" og "barracks" bør oppheves. Dauphin

Jeg støtter dette. Det er for dumt for Wikipedia å lage artikler basert på feiloversettelser. Brakke er Shack, Shed eller Hut på engelsk. Barracks heter kaserne på norsk, en kaserne består av murte bygninger eller militærbrakker, men en militærbase bør heller kalles for "leir" dersom den består av enkle brakker.--Jidu Boite 5. sep 2011 kl. 13:36 (CEST)
Jeg fjernet to halvseriøse avsnitt. De hadde ingenting på Wikipedia å gjøre. Asav 5. sep 2011 kl. 13:41 (CEST)