Diskusjon:Bodø

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Bodø er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Bodø har vært oppe til avstemning for å bli anbefalt eller utmerket, men ble ikke vedtatt.
Wikipedia Bodø har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 21, 2006.
Wikipedia Bodø har vært utvalgt artikkel og var på Wikipedias forside uke 20, 2016.

Bidrag til denne artikkelen kan i perioden april-juli 2009 regnes som bidrag til artikkelkonkurransen BYKAMPEN.
Se Wikipedia:Artikkelkonkurransen bykampen

Mangler?[rediger kilde]

Det er mye mangler i denne artikkelen. Det er ikke nevnt at Bodø ble gjenoppbygget på modifiserte utgaver av de tyske planene som ble levert, du har blant annet Torggata og "Odd Tore Fygles Plass" som var beregnet som paradegater. Dette bør ryddes opp i Dette usignerte innlegget ble skrevet av 83.109.214.184 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Dette er detaljer som som godt kan stå der, men det er ingen tvil om at tyskerne/okkupasjonsmyndightene var innvolvert i planene. Og siden det står om dette i Bolignød i 1940, står relativt nøytralt der ingen nasjoners myndigheter blir særskilt hedret (evt. svenskenes), er f.eks kjent at i de tyske planene skulle tomta der domkirken står i dag innholde et partihus.~Å kalle det som står her historieforfalskning blir svært drøyt, og om du er uenig er det også mulig for deg å redigere (men, jeg ber deg moderere ordbruken) Mvh Røed (d · en) 27. mai 2007 kl. 15:59 (CEST)[svar]

Bidrag til Utmerket-status[rediger kilde]

oppfordring har jeg nå sett gjennom denne artikkelen. Jeg har omdisponert artikkelen i henhold til Wikipedia:Stilmanual/Kommuner, og satt inn {{seksjonsstubb}} på de tomme feltene.

Avsnittet Samfunn har mange tomme felter, men dette kan sikkert løses forholdsvis raskt. Spesielt vil jeg gjerne se en oversikt over tettstedene i kommunen. Avsnittet om næringsliv er noe kort, sammenlign med f.eks. Ørland#Næringsliv for tips om utvidelsesretninger. Avsnittet om historie er omfattende, men dekker ingenting før 1600. Artikkelen som helhet vil muligens også tjene på at historieavsnittet blir noe kortere, ved at hovedvolumet i artikkelen flyttes ut til en utdypende. Avsnittet om kultur har en liste over museer, men ingen ting om andre kulturvernforhold, dvs fredede bygninger, fornminner, arkitekturperler og kulturlandskap. Avsnittet om Sport har overfokus på fotball. En oversikt over haller og idrettsanlegg i kommunen kan være et bidrag til å balansere dette. Avsnittet om (natur)geografi er muligens rette plass for en oversikt over naturfredningsområder i og nær kommunen?

Forholdet mellom punktmerket liste og løpende tekst er det mange meninger om. For utmerket-status vil det nok også bli forventet noen flere <ref>, og det finnes mange flere bøker om kommunen. Det er gjort mye bra arbeid her fra før, og jeg tror at de anførte forbedringspunktene skal være en overkommelig oppgave. Mvh MHaugen 20. apr 2009 kl. 09:34 (CEST)

Bodøs historie[rediger kilde]

Synes gjerne det kan skrives en utdypende artikkel om Bodøs historie. Men jeg er ikke enig at det bør kuttes historie stoff fra denne artikkelen. Historie stoffet er på et absolutt minimum.

Mangler referanse[rediger kilde]

Nå har jeg fjernet den siste mangler referanse-markeringen siden jeg (eller noen andre) ikke har klart å finne en kilde på det påståtte. Det som er markert med fet tekst kunne ikke kildehenvises, første del har referanse.

Flyplassen i Bodø kom i verdens søkelys i U2-affæren, da et amerikansk U-2 spionfly på tokt fra Pakistan til Bodø ble skutt ned over Sovjetunionen 1. mai 1960. Dette forandret synet som Sovjetunionen hadde på Norge. Daværende president i Sovjetunionen Nikita Khrusjtsjov, ble sjokkert over dette særlig da han fikk vite at U2 flyet hadde landet i Bodø. Han truet med å bombe hele Bodø og utslette byen. Dette ble møtt med aggresjon i den vestlige verden, etteretningstjenestene CIA (USA) og Secret Intelligence Service (Storbritannia) ga trusler om sabotasjeangrep mot Sovjet, hvis Khrusjtsjov gjennomførte denne aksjonen.

--Per Ottar Nilsen (diskusjon) 26. okt. 2013 kl. 17:35 (CEST)[svar]

Avsnitt om Stormen[rediger kilde]

Følgene avsnitt lå tidligere i næringslivsseksonen, men er upassende der, så da velger jeg å publisere den her med opprinnelig kildeformatering (med unntak av referansen), slik at den kan være til bruk i en annen sammenheng. --Per Ottar Nilsen (diskusjon) 8. jan. 2014 kl. 15:16 (CET)[svar]

Bodøs kulturkvartal heter Stormen, ble påbegynt september 2011 og åpner høsten 2014. Den kommer til å inneholde to kulturbygg; En konsert- og teatersal, og et bibliotek med kafeer og utstillingslokaler. Planleggingen av kulturkvartalet startet på slutten av 90-tallet. Teater- og konserthuset bygges der busstorget lå tidligere, mens bibliotek- og litteraturhuset settes opp på parkeringsplassen foran Raddison Blu. I forbindelse med byggingen, planlegges det parkeringsanlegg under Rådhusparken. Storgata vil bli gågate fra Glasshuset til kaikanten. Plasseringen av byggene ble avgjort i 2007, etter en arkitektkonkurranse. Denne førte til at politikerne i kommunen vedtok å samle anleggene i kvartal 100 og 105. I februar 2009 ble det avgjort, også gjennom en arkitektkonkurranse, at DRDH Arcitects Ltf skulle utforme byggene. Bygningene i kulturkvartalet skal eies av Bodø kommune. Kommunen gjennomfører byggingen og skal siden ha ansvaret for driften.

Prosjektorganisasjonen for byggingen ledes av Dagfinn Nilsen <ref>http://www.kulturkvartalet-bodo.no/</ref>

Fjernet denne også
--Per Ottar Nilsen (diskusjon) 10. jan. 2014 kl. 16:32 (CET)[svar]

Bodø i Vinden er et omdømmeprosjekt, formet av byens nærings- og samfunnsliv. Behovet meldte seg da næringslivet (privat og offentlig) kom frem til enighet at byen var underkommunisert. Den manglet felles identitet, folk var generelt lite stolt over byen.

Dette førte til en forstudie som gikk ut på å kartlegge hvordan andre byer hadde lykkes med sine omdømmeprosjekter. Team Bodø KF intervjuet flere norske byer, samt noen danske byer om hvordan de har lykkes med prosjektene.Dette resulterte i forprosjektet i 2006-2008.

Bodø i Vinden finansieres hovedsakelig av DA Bodø (siden 2008) og Team Bodø KF, men også gjennom bidrag fra andre nærings- og samfunnsliv. Her ble det dannet byprofil for Bodø, som skulle være en felles kommunikasjonsplattform, samtidig ble mål og målgruppen definert. Det skulle kartlegges hvilke verktøy næringslivet ønsket i en felles verktøykasse og forprosjektet måtte organiseres samt finansieres. Planen videre var å øke kompetent arbeidskraft og bidra til flere Bodøambassadører.

I dag består styret av følgende medlemmer: Hans Nilsen, Umoe iTet (styreleder), Tord Bertiniussen, Bodø kommune, Silje Brandvoll, Widerøe, Trond Salthammer, Forsvaret og Bjarne Holgersen, Avisa Nordland. De er representanter både fra offentlige og privat næring i Bodø. Samtidig har de en heltidsansatt administrator/prosjektleder; Linda Dokmo, under Bodø kommune (samfunnsavdeling).

Deres hovedmålsetting er å markedsføre Bodø som et attraktivt bo- og arbeidssted og bedre omdømme for regionen, stimulere til befolkningsvekst, samt økt lokal stolthet. Gjennom hjelp til bedre markedsføring av regionen på forskjellige sosiale medier og ikke minst gjennom en presentasjon av Bodø som en by i utvikling.

Bodø i Vinden har vært aktiv siden de startet med prosjektet og har derfor utført en rekke tiltak for omdømmebygging, dette er blant annet bannere av Bodø til Musikkfestuken (2008), dannelsen av “iBodø-magasinet” og dannelsen av Facebook gruppen “Bodø i Vinden”. I tillegg har de laget filmer fra Bodø og omegn. <ref>http://www.bodo.no/wips/1766302183/</ref> <ref>https://www.facebook.com/bodoivinden?fref=ts</ref>

Osebergskipet og Raud den Rame?[rediger kilde]

Osebergskipet ble bygd etter Raud den rames skip... Dette er vrøvl. Osebergskipet (820-834) er betydelig eldre enn Raud og hans skip Ormen ("konfiskert" av Olav Tryggvason ca. 998). For øvrig intet historisk belegg for noen kobling mellom disse skipene. Gitarild (diskusjon) 19. aug. 2014 kl. 14:45 (CEST)[svar]

Fikset nå. Denslags vikingromantikk er svært utbredt. --M O Haugen (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 13:53 (CEST)[svar]

Opprydding[rediger kilde]

Artikkelen er foreslått som Wikipedia:Ukens artikkel/Uke 20, 2016, og det er et helt kurant forslag - i og med 200-årsjubileet. Men artikkelen kunne hatt godt av en kritisk gjennomlesning. Ingressen er lang og detaljrik, og teksten er generelt preget av mannjevninger, hvor man er opptatt av «det mest folkerike tettstedet i landsdelen» og «Norges 15. mest befolkede byregion» og lignende konkurransegrener. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 8. mai 2016 kl. 13:53 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 13 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jun. 2017 kl. 09:00 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 9. jul. 2017 kl. 21:22 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 6 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 19. jul. 2017 kl. 01:15 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 45 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 05:34 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 8. aug. 2017 kl. 02:55 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 8 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. sep. 2017 kl. 09:23 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. sep. 2017 kl. 19:27 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. okt. 2017 kl. 19:14 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. jan. 2018 kl. 06:03 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jan. 2018 kl. 03:22 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 1. feb. 2018 kl. 22:19 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 31. jul. 2018 kl. 18:27 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. okt. 2018 kl. 18:34 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 21. feb. 2019 kl. 19:25 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 9 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. apr. 2019 kl. 21:51 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 10 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. mai 2019 kl. 20:48 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. aug. 2019 kl. 16:21 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 3 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 29. jan. 2021 kl. 23:50 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 14. mai 2021 kl. 15:47 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 17. jul. 2021 kl. 21:37 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 26. jul. 2021 kl. 01:10 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. aug. 2021 kl. 21:21 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. des. 2021 kl. 00:13 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 16. jan. 2022 kl. 16:18 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. apr. 2023 kl. 20:56 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 20. aug. 2023 kl. 19:01 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 15. sep. 2023 kl. 04:40 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bodø. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 10. des. 2023 kl. 19:02 (CET)[svar]