Diskusjon:Bob Dylan

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Artikkelen Bob Dylan er en del av underprosjektet Rock, som jobber med å forbedre Rock-relaterte artikler. Hvis du ønsker å ta del i prosjektet kan du legge til navnet ditt på prosjektsiden.
B Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på RB-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.


Newport/Pete Seeger[rediger kilde]

Fjerner utsagnet om Seeger, da dette vel ikke stemmer. Ehjort 26. des 2006 kl. 21:06 (CET)

jovisst ble Pete Seeger sjokkert. Det steemer derimot ikke at han forsøkte å hogge over strømtilførselen med øks. se f. ek.s Joe Boyds bok: White bicycles. --Vindheim 26. des 2006 kl. 22:11 (CET)
Akkurat. Mente å huske det. Håvard Rem omtaler det i sin bok. Men, er det da nødvendig å nevne? Ehjort 27. des 2006 kl. 23:34 (CET)

Det er et viktig moment at Dylans elektriske vending møtte motstand i visemiljøet, og Pete Seeger var jo selve kongen i det radikale folk/visemiljøet, så - ja, dette må stå.--Vindheim 28. des 2006 kl. 13:43 (CET)

Enig. Ehjort 28. des 2006 kl. 22:51 (CET)

Hjelpe meg![rediger kilde]

Si meg, hva skjedde nå? Jeg redigerte artikkelen, og plutselig synes ikke over halvparten av teksten, ennå den tydelig er der når man skal redigere artikkelen. Hjelp!Ehjort 30. sep 2007 kl. 15:32 (CEST)

Innledningen[rediger kilde]

Jeg ryddet og wikilinket litt i innledningen og la merke til at det hopper endel i tid der. Både i generelt tidsaspekt og i gramatisk omtale. Jeg er helt ny på denne artikkelen og føler ikke jeg bare vil bryte inn og endre på andres harde arbeid (mer enn jeg alt har gjort...). :) --Fairy 15. okt 2007 kl. 18:35 (CEST)

Takk for innsatsen din! Du er hjertelig velkommen til å bidra videre til artikkelen. Mesteparten av artikkelen er oversatt fra engelske wikipedia; det arbeidet er ikke helt ferdig, avsnittene om 1980-tallet, 1990-tallet og 2000-tallet gjenstår. Jeg har gjort en ganske direkte oversettelse, så det trengs mye både korrektur og språkvask. Tanken er at denne artikkelen ikke bare skal gi en god oversikt over Dylans liv, men også gå nærmere inn på hans litterære og musikalske retninger. På min brukerdiskusjonsside står det en kort diskusjon der det kommer frem endel muligheter for artikkelen. ta gjerne kontakt for videre samarbeid, og ikke nøl med å forbedre artikkelen. mvh Ehjort 15. okt 2007 kl. 18:42 (CEST)

Generell kommentar[rediger kilde]

Artikkelen er altfor lang! Bør struktureres - særlig detaljert omtale av enkeltalbum bør ut. Dvs. flyttes til egne artikler med en kort setning som oppsummerer platas innhold og betydning. Om nødvendig.

Hvem du enn er, så er jeg langt på veg enig. Det er en tendens til altfor mye biografisk detalj, som vi åper å få bukt med. Kategori:Bob Dylan-album inneholder albumene det er artikler om. I tillegg til biografien bør vi dessuten skrive om hans musikalske og litterære metoder/retninger/særtrekk. Du er hjertelig velkommen til å forbedre artikkelen. Bruk "~~~~" til å signere innlegg. -- Ehjort 30. okt 2007 kl. 22:40 (CET)

Jeg har skrevet om en del album nå, men jeg får rett og slett ikke til å legge ut bilder. fint om noen kan gjøre det på albumene, eller eventuellt lære meg. Tonyab 15. des 2008 kl. 23:03 (CET)

Det er desverre ikke anledning til å bruke bilder av albumcover på norsk wikipedia. Å gjengi et albumcover ansees for å være et brudd på opphavsrettighetene til vedkommende som designet det. Engelsk (og noen andre språkutgaver, bl.a. finsk) Wikipedia tillater gjengivelse av albumcovre som «fair use». På norsk Wikipedia tillates ikke «fair use», ettersom vi anser Wikipedia for å være en fri encyklopedi - dvs. at alt innhold skal være fritt, og kan brukes videre av andre uten restriksjoner, noe som ikke er mulig dersom vi bruker bildene som «fair use». Se ellers Wikipedia:Opphavsrett. V85 16. des 2008 kl. 00:54 (CET)
Ok, hva om det er fra artistens offisielle nettside? Det har de jo lagt ut selv.Tonyab 16. des 2008 kl. 17:13 (CET)
Med mindre det står på siden at bildet fritt kan distibueres videre, kan det ikke brukes. De fleste sider pleier å ha en liten tekst nederst, som enten sier at siden er underlagt copyright, eller at den er publisert under en fri lisens, slik som vi har på alle sider her på Wikipedia. V85 16. des 2008 kl. 23:10 (CET)

Kan ikke redigere[rediger kilde]

Skulle gjerne ha lagt til noen lenker i den tingen helt nederst på sidene om Bob Dylan (den med album, filmer osv), men finner ikke ut hvordan jeg redigerer den.Tonyab 17. des 2008 kl. 17:06 (CET)

Tenker du på Mal:Bob Dylan? Kjetil (D : B) 17. des 2008 kl. 17:33 (CET)
Takk skal du ha :) Tonyab 17. des 2008 kl. 18:25 (CET)

Nobelprisen[rediger kilde]

Så fikk Dylan den høyeste litteraturprisen. Personlig trodde jeg ikke det ville skje da Nobelprisen gjerne er dødens kyss; kunstneren har vanskelig å komme tilbake etter prisen da alt senere blir vurdert opp mot hva man har fått prisen for. For Dylan tror jeg ikke det er et problem. Problemer er det for de som mener at litterær kunstnerisk kvalitet kan kun eksistere mellom to stive permer. Men som Lillebjørn Nilsen så klokt (og korrekt) kommenterte prisen, «Endelig en sangskriver. Bob Dylan. En lyriker er en som spiller lyre!»[1]

Resultater fra Wikipedia står øverst når folk søker, og denne gangen er ikke vår bokmålsartikkel enten ikke-eksisterende eller bare pinlig. Tvert i mot, vår artikkel er slett ikke dårlig, ros til de som har jobbet med den. Men, den kan bli enda bedre. Den er basert på kronologisk framstilling av livet, fra fødsel til hver plateutgivelser som enkelte milepæler. Vurderinger er det mindre av. Artikkelen har noen referanser, men uten å fylle opp med de som finnes på den engelske, er det flere steder hvor det burde ha vært referanser.[2]

Når jeg sjekker den engelske artikkelen, ser jeg også det finnes flere bilder som vår artikkel kunne dra nytte av. Med Nobelprisen i tankene er avsnittet som omhandler Dylans litterære kvaliteter, Litterært og musikalsk virke, sørgelig kort. Nå er det kommet flere bøker om mannens liv og virke som vi kan dra nytte av, også norske eller oversettelser til norsk, som ikke står i litteraturlista. Jeg håper flere har disse og kan bidra, men gjerne i forståelse med hver enkelt slik at vi ikke går i tastaturet på hverandre. Jeg tror det er flere ihuga dylanologer blant oss, og jeg er ikke blant de fremste, men tror likevel at jeg i all beskjedenhet kan bidra med noe.

Personlig kan jeg tenke meg å bidra i en del av støtteartiklene framfor først og fremst hovedartikkelen. Som Tarantula. Denne artikkelen preget av pompøs og uleksikalsk stil med referanser som er døde. En rask gjennomgang av min bokhylle avdekket ikke Volds norske oversettelse (som jeg vet er der et sted, om ikke noen har stjålet den til et bedre hjem).[3] Derimot fant jeg danske Jesper Tang (1972): Bob Dylan smiler!, som neppe er den mest relevante her. Hva med Dylan på norsk? Dylan tolket av norske kunstnere? Og andre? Mikael Wiehes «Längst upp i högsta tornet» (1980) er da vitterlig en av de beste oversettelsene (og framføringene) av «All Along The Watchtower». Slikt bør vi kanskje vurdere?

Vi trenger ikke forhaste oss, prisen er ikke utdelt eller mottatt ennå, men vi bør utnytte tiden framover og ha øynene opp for hva som kan utbedres. --Finn Bjørklid (diskusjon) 13. okt. 2016 kl. 21:18 (CEST)[svar]

Referanser[rediger kilde]

  1. ^ «Slik reagerer verden på Nobel-Dylan», NRK
  2. ^ Ikke for at jeg nødvendigvis tviler, men det er ofte hensiktsmessig å se opprinnelsen til et utsagn eller sitat.
  3. ^ Litterære tyverier kan tilgis hvis ens motiver er hederlige...

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bob Dylan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jun. 2017 kl. 08:45 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bob Dylan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 25. okt. 2018 kl. 18:30 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bob Dylan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. apr. 2019 kl. 21:42 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bob Dylan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 13. mar. 2021 kl. 04:02 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 4 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bob Dylan. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 23. aug. 2021 kl. 20:40 (CEST)[svar]