Diskusjon:Bier

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva med å sette inn et bilde her? SommerSang 2. jan 2006 kl.13:46 (UTC)

Joda, men flere bilder enn det som allerede står her får komme seinere. Tenker først å omorganisere Apoidea med underliggende taksa (se diskusjonssida der). Montanus 6. nov 2010 kl. 22:19 (CET)

Biene delt inn i 7 familier[rediger kilde]

Biene er nå delt inn i 7 familier i flg. Michener (2007), det er den mest brukte inndelinga i dag. Jeg tenker å _ikke_ ta med underfamiliene på denne sida, men liste de opp på den enkelte familieside.

Trenger en ny side for familien Apidae, nå blir man bare omdirigert til bier når man klikker på Apidae. Apidae omfatter nå underfamiliene Xylocopinae, Nomadinae og Apinae. Montanus 7. nov 2010 kl. 14:46 (CET)

Apidae er nå omskrevet/endret fra en [omdirigering til bier]. Den er minimal men «står på egne bein». Halvard 7. nov 2010 kl. 20:48 (CET)

Takk så langt!Montanus 7. nov 2010 kl. 21:28 (CET)

Ser nå at det alt finnes en side Humler og bier (Apinae, Apidae) - blir denne overflødig? i forhold til ovenfornevnte 'Apidae'? Det er vel Humler og bier som nå skulle ha hett APIDAE. les: er det norske navnet 'humler og bier' etablert/gyldig? Det blir litt avansert å rydde her, med omdirigeringer hit og dit og slik, men det faller på plass ser jeg. Halvard 7. nov 2010 kl. 22:51 (CET)
Har gjort Apidae om igjen til en omdirigering, men denne gang til humler og bier (og ikke bier). Håper det norske navnet er ok. Det er noe med at den eldste artikkelen skal leve videre. Halvard 7. nov 2010 kl. 23:12 (CET)
OBS: delgruppene fra taksoboksen er flyttet ned til systematisk inndeling de er satt inne i en slik: <!-- -->, det vil si at dette (innholdet) ikke synes i nettleseren, men det finnes der når du redigerer. Jeg var usikker på om alle disse skal være med, så jeg gjorde det slik. Du får sortere de på riktige plasser. Halvard 7. nov 2010 kl. 23:20 (CET)

Sårbar gruppe[rediger kilde]

Her bør det inn noe fra den nye rødlista, og en referanse til denne. Hvorfor to referanser til Ødegaard 2009 både i litteratur og referanser? Montanus 30. jan 2011 kl. 09:09 (CET)

Hei, rødliste stoff skulle ha vært inne både her og alle de andre plassene. Oppføringen under avsnittet referanse (Ødegaard) er laget (generert) av de «to tallene» lengre opp i teksten. At det står a og b kommer av at samme artikkel er referert to ganger. I litteraturlisten er artikkelen ført med alle nødvendige (vanlige) opplysninger. Er det noen som mangler er det bare å si fra eller legge de inn. Halvard 30. jan 2011 kl. 11:58 (CET)
OK, hvis det er slik referering skal gjøres på Wikipedia så får det stå slik, men det ser ulogisk ut for meg. Montanus 30. jan 2011 kl. 17:51 (CET)
Ja, kanskje... Om du ønsker litt mer å lese på om dette finnes noe her: Wikipedia:Bruk av kilder og her: Wikipedia:Stilmanual#Referanser. Halvard 30. jan 2011 kl. 19:38 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bier. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 28. jul. 2017 kl. 02:11 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bier. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. okt. 2017 kl. 18:54 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Bier. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. jul. 2018 kl. 02:31 (CEST)[svar]