Diskusjon:Avinor

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tidlige innlegg[rediger kilde]

For mye fokusering på negativ omtale av bedriften. Savner også mer informasjon om selve bedriften. Zetson 16. sep 2006 kl. 15:18 (UTC)

Fjernet materiale som var ikke leksikalsk og/eller manglet referanser[rediger kilde]

Har fjernet materialet som ligger under, dels var det ikke oppgitt referanser, dels var det ikke leksikalsk, det synes å gi en ganske snever vinkel på Avinors virksomhet. Ulf Larsen (diskusjon) 20. mar 2012 kl. 08:40 (CET)


Hendelser ved Avinors bedrifter[rediger kilde]

  • 27.–28. september 2004: Flygelederne som var på vakt ved Oslo kontrollsentral i Røyken erklærte at de ikke var i stand til å arbeide etter at Avinor gjorde kjent at kontrollsentral for flytrafikken i Sør-Norge legges til Sola i Rogaland. All flytrafikk ved Oslo Lufthavn, Gardermoen stanset opp. Avinor fraskrev seg etter ansvaret for de krav som er fremsatt av flyselskaper og privatpersoner på over 18 millioner kroner.
  • 11. september 2005: Mens en flygeleder i Bodø var alene på en tretimersvakt og overraskende hadde fått ansvar for ti fly samtidig, mot tidligere seks, kom to fly for nær hverandre.
  • 14.–19. oktober 2005: Forsinkelser ved Oslo Lufthavn, Gardermoen pga. bemanningssituasjonen hos flygelederne ved Oslo kontrollsentral.
  • 21.–22. oktober 2005: Forsinkelser etter tekniske problemer ved Avinors kontrollsentral og innflygingskontroll i Bodø, og personellmangel ved Oslo kontrollsentral.
  • 16. november 2005: Flysikringsdirektør Anne Grette i Avinor sier opp sin stilling med virkning fra 2. desember siden det ble besluttet å gjennomgå organisasjonsformen i selskapet på nytt.
  • 2. desember 2005: Oslo lufthavn har forsinkelser fra 15 minutter – 1 1/2 time mens enkelte flyavganger er avlyst på grunn av bemanningssituasjonen ved Avinors kontrollsentral i Røyken. Problemene medførte at store mengder A-post og ekspressendinger ble liggende igjen på Gardermoen, som forplantet seg videre til postgangen i hele Norge.
  • 7. mars 2007: Avinor blir varslet om tvangsoppløsning av Foretaksregisteret i Brønnøysund på grunn av manglende kvinner i styret.[1][2]
  • 29. januar 2008: Avinor og en samlet luftfartsbransje i Norge presenterte rapporten "En bærekraftig og samfunnsnyttig luftfart", hvor Transportøkonomisk institutt og Cicero har bidratt med grunnlagsmaterialet. Den konkluderer med at det norske bosettingsmønstret og norsk næringsliv er helt avhengig av luftfarten, samtidig som det dokumenteres at CO2-utslippene fra luftfart utgjør mellom 1,7 og 3,5 prosent av de totale CO2-utslippene i Norge. En tiltakspakke på 50 tiltak lanseres for å redusere utslippene, og Avinor skal gjennom lokale tiltak og kjøp av FN-godkjente utslippskvoter være klimanøytralt fra og med regnskapsåret 2008.
  • 8. juli 2008: Avinors lufthavn Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) ble kåret til Europas nest mest effektive flyplass av Air Transport Research Society (ATRS). ATRS er et akademisk forum som primært består av professorer fra ulike universiteter verden over. De innhenter statistikk fra alle store lufthavner i verden, sammenligner tallene og kårer vinner innenfor ulike kategorier. Prisen for Europas mest effektive flyplass baserer seg på lufthavnenes utnyttelse av sitt eget produksjonsapparat.
  • 16. september 2008: Den ferske rapporten "Reisevaner på fly 2007" som Transportøkonomisk Institutt (TØI) har utarbeidet på oppdrag fra Avinor dokumenterer blant annet at den norske befolkningen reiser betydelig mer til utlandet enn tidligere. Reisefrekvensen til utlandet økte med hele 26 prosent fra 2005 til 2007. TØI karakteriserer dette som en "meget sterk vekst på bare to år".
  • 17. september 2008 Miljøverndepartementet ga ros til Avinors og norsk luftfarts miljøstrategi og tiltakspakke for å møte klimautfordringene, under sitt innlegg på Solakonferansen 17. september.
  • September 2008: Avinor inngår en samarbeidsavtale med Innovasjon Norge om turistsatsing. Blant annet skal Avinor bruke 25 millioner kroner over 5 år i det asiatiske turistmarkedet. Tidligere samarbeid med Innovasjon Norge har blant annet ført til direkteruter fra Japan til Bergen (Japan Air, sommeren 2008).

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 5 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Avinor. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 3. sep. 2017 kl. 05:50 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Avinor. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. mar. 2021 kl. 07:20 (CET)[svar]