Diskusjon:Augustin av Hippo

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Anbefalt artikkel Augustin av Hippo er en anbefalt artikkel, noe som betyr at den har gått gjennom en prosess og blitt ansett av brukere på Wikipedia som spesielt velskrevet, lesverdig og til inspirasjon for andre artikler.


Død lenke[rediger kilde]

Under automatisk robotkjøring blei det oppdaga at følgende eksterne lenker var ødelagt. Vennligst sjekk om disse lenkene faktisk er ødelagt, og fiks eller fjern dem om det er tilfellet.

JhsBot * 19. mai 2006 kl.15:16 (UTC)

Bugg fiksa. Jon Harald Søby 20. mai 2006 kl.13:58 (UTC)

Erkebiskop av Hippo - Distinksjonen mellom biskoper og erkebiskoper fantes vel ikke på 300-tallet?

Floria Aemilia[rediger kilde]

Følgende er et utdrag om hva som er kommunisert om angivelsen av Floria Aemilia:

Det opplyse at Augustins konkubine i ungdommen het Floria Aemilia, og at hun har skrevet brev til Augustin, selv om man ikke vet om det er sendt. Dette er bare tull og tøys: Kvinnen som er historisk nok har ikke etterlatt seg noe navn, og man vet heller ikke noe om at hun har skrevet brev til Augustin. Hun omtales anonymt et par-tre ganger i Augustins Confessiones. Disse opplysningene i Wikiperidas artikkel er hentet fra Jostein Gaarders bok "Vita brevis". Han i en fiksjonstekst gitt denne kvinnen den identitet som i Wikipedia lanseres som historiske fakta.

Det virker som noen har vært litt for lemfeldig med kildene. Det kan også synes som om artikkelen er litt dårlig understøttet av kilder rent generelt. — Jeblad 22. aug 2011 kl. 00:40 (CEST)