Diskusjon:Assyria

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Bare lurer på en ting. Det står at assyrerene er den infødte befolkningn i nord-irak. Er dette kurdere? de lever jo også i nord-irak. Pyramide 28. mar 2005 kl.20:12 (UTC)

Det bør kanskje omskrives litt; det er nok mer riktig å si at det er deler av befolkningen i Nord-Irak. Cnyborg 28. mar 2005 kl.20:23 (UTC)
Kurderne hevder å stamme fra oldtidens medere.SommerSang 14. jul 2006 kl.09:23 (UTC)

De grusomme assyrerne[rediger kilde]

Ser at det flere steder i teksten blir nevnt at assyrerne var et brutalt og hensynsløst folk. Er ikke det et litt gammeldags syn som bør nyanseres litt? Assyrernes dårlige kommer i all hovedsak av beskrivelsene i det gamle testamente. Dette bør komme frem i teksten. -marius 26. mar 2007 kl. 14:45 (CEST)

Du har nok rett i det. Det er ikke sagt at det skal aksentueres på alle måter i artikkelen. Men i forskjellig litteratur som er skrevet om saken også i nyere tid nevnes Assyria som et rike som ofte brukte kyniske midler mot sine motstandere. Jeg føler det derfor er ikke helt uten grunn at det nevnes. Ellers er det naturligvis åpent for redigeringer fra alle som ønsker å si noe om saken.SommerSang 26. mar 2007 kl. 16:44 (CEST)
Assyria var et særs voldelig og imperialistisk land som i sine inskripsjoner selv skrøt over hvordan de underla seg andre folk med brutale midler. Det bekreftes av Bibelen. Bibelen er altså ikke den eneste kilden til dette. I den grad dette skal nyanseres bør det heller forsterkes. --Finn Bjørklid (diskusjon) 28. sep 2012 kl. 10:32 (CEST)