Diskusjon:Assembler

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg foreslår at denne flyttes[rediger kilde]

... til Assembly. Kissa 15. feb 2005 kl.11:02 (UTC)

Skjønner ikke helt hvorfor, så lenge assembler er i vanlig bruk på norsk (se f.eks. treffene på http://search.kvasir.no/query?q=Assembler&submit=S%F8k&what=no&hpp=&ax=. Cnyborg 15. feb 2005 kl.12:14 (UTC)
Hvorfor? Hvis den skulle vært flyttet, så skulle den egentlig vært flyttet til Assemblerspråk, da «Assembler» egentlig er betegnelsen på programmet (kompilatoren) som konverterer assemblerspråket til maskinkode. Det er imidlertid veldig vanlig å bruke «Assembler» om selve språket. --Toreau 15. feb 2005 kl.12:16 (UTC)
Det var nettopp distinksjonen assembly:språk og assembler:program som var grunnen til forslaget. Jeg er vant til å bruke assembly om språkene på norsk. Jeg gjorde også en rask uformell Google-test som gav en viss bekreftelse:
assembly programmere site:no -> 1830 treff
assembler programmere site:no -> 73 treff
Kissa 15. feb 2005 kl.14:09 (UTC)
Jeg ser poenget ditt, men grunnen til dette er at uttrykket «assemblerspråk», som er den riktige benevnelsen på norsk, aldri har fått fotfeste her i Norge. Jeg husker dette ble diskutert da jeg for en stakket stund studerte slik programmere på begynnelsen av 1990-tallet, og «assembly» (eller «assembly language») er altså det engelske navnet på språket.
Slik jeg ser det, så ville det absolutt riktige vært å flytte Assembler til Assemblerspråk, evt. Assembler (programmeringsspråk), og så skrevet en ny artikkel om selve «kompilatordelen» assembler. --Toreau 15. feb 2005 kl.14:56 (UTC)
Nå er det vel grenser for hvor mye fotfeste et slikt marginalt ord kan få. :-) Uansett synes jeg assembler bør reserveres til kompilatoren og så får vi diskutere videre hvor språket skal stå. Jeg foretrekker assemblerspråk fremfor assemblyspråk. Jeg synes det første virker mer norsk. Danskene bruker også den varianten.
Uansett, og helt generelt, er en henvisning til antall treff på Google en tynn begrunnelse. For eksempel får du omtrent 100 treff på ordet lempfeldig. Det ordet eksisterer ikke. Ikke bare er lempfeldig en feilstaving av lemfeldig, men de som bruker det mener egentlig lettferdig og så har det gått i ball for dem. En sjekk på Google kan altså fort gå helt galt. –Peter J. Acklam 15. feb 2005 kl.15:09 (UTC)

Flytte?[rediger kilde]

mov-instruksjonen flytter strengt tatt ikke verdiene fra et sted og til et annet, til tross for navnet move. I stedet blir vel verdiene kopiert.

Ximalas 6. des 2008 kl. 11:55 (CET)