Diskusjon:Arve Lønnum

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei, du anonyme IP-adressat (85.165.118.254)! Ser at du er inne på wikipedia og skriver om Rettoppgjøret etter 1945/temp m.m. Jeg er ikke på noen måte ekspert, men blei skikkelig nysgjerrig da det stod at Arve Lønnum hadde en fortid som frontkjemper, men at du seinere fjerna dette under motivasjonen «removed propaganda». Er denne historien om Frp-formannens nazifortid uriktig? Hvis han faktisk har vært tatt til fange osv. som 32-åring, burde det vel stå oppført i artikkelen? Eller er det bare tull? Får det ikke helt til å rime med at Hanna Kvanmos frontsøsterkarriere er beholdt. Er bare nysgjerrig. Det er så mange som prøver å ødelegge wikipedia med politisk motivert desinformasjon. Fint at du rydder opp i andres feil! Wolfmann 28. feb 2006 kl.13:55 (UTC)

Hvis ser nøy etter, så vil du finne at det er du som har skrevet inn disse kriminelle løgnene om Arve Lønnum, Wolfman. Jeg vet ikke hva slags tiltak man kan bruke mot folk som deg. Men noe bør vel gjøres. --85.165.109.193 1. mar 2006 kl.14:18 (UTC)
Du har nok sett feil. Hvis du sjekker artikkelens historikk, vil du se at det aller først var kun Lønnums angivelige frontkjemper-fortid som stod oppført. Jeg stussa litt, men la til utfyllende og viktigere informasjon samtidig som jeg dempa nazistdelen noe, men beholdt det meste fordi jeg ikke visste om dette stemte eller ikke. Men nettopp fordi jeg syntes nazist-kommentaren virka litt malplassert og eventuelt overfokusert, la jeg til spørsmålet over. Jeg har altså ikke lagt ut noen løgnpropaganda, men tvertimot forsterka artikkelen og bedt om noen kunne avkrefte eller bekrefte nazistpåstandene. Håper du skjønner at dette ble gjort for å rydde opp i en opprinnelig litt merkelig artikkel. Wolfmann 1. mar 2006 kl.21:18 (UTC)
Beklager, blingsa nok der. Forøvrig har jeg hørt - fra en på nettet som reagerte på oppslaget - som sa han hadde ringt og snakket med Arve Lønnum junior om saken. Denne skal ha fortalt at Arve Lønnum sr. var motstandmann under krigen, at han måtte flykte til Sverige i løpet av krigen, at han fullførte sin uttdannelse som lege i Sverige. Og videre, at Arve Lønnum ble utnevnt til ridder av 1. klasse, tror det var St. Olavsordenen.--85.165.109.193 1. mar 2006 kl.22:50 (UTC)