Diskusjon:Arabisk

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Underprosjektets logo Artikkelen Arabisk er del av underprosjektet Språk, som søker å øke antall artikler relatert til språk og å utbedre kvaliteten på nye og eksisterende språkartikler så mye som mulig. Om du ønsker å bidra kan du for eksempel redigere denne artikkelen eller besøke prosjektsiden, hvor du kan slutte deg til prosjektet og se en liste over oppgaver som må gjøres.
B Denne artikkelen har blitt vurdert til å være på B-nivå på kvalitetsskalaen.
Topp Denne artikkelen er av topp prioritet innen sitt emne.

har rettet, flikket og presisert en del.

Grammatikk[rediger kilde]

Er virkelig «Kongen slo dronningen» den beste setningen vi kommer på for å vise hvordan arabisk grammatikk fungerer? Nå kan jeg riktignok veldig lite arabisk (om noe i det hele tatt, så det blir vanskelig for meg å endre det til noe «bedre». V85 10. jul 2008 kl. 18:37 (CEST)

99% av arabisk nedskrevet?[rediger kilde]

et spørsmål: er det belegg for påstanden om at 99% av arabisk er nedskrevet. Tar man i den beregningen med maltesisk, som er en arabisk dialekt skrevet med vestlig alfabet? (skrivi av Lakerhaug en gang i 2006)


Det var meg som skrev de siste endringene, 27.07.2007. Det er også meg som har skrivi spørsmålet ovenfor en gang i 2006, men jeg tror vi skal la vær å bry oss med det. Det er enklere om vi lar maltesisk språk være maltesisk språk og heller skriver en egen artikkel om det. Vi kan heller finne en måte å skrive om dette på i artikkelen. Maltesisk er bare arabisk i lingvistisk forstand, politisk er det et eget språk og jeg tror det er fornuftig at wikipedia forholder seg (mest) til de politiske definisjonene.

Ellers har jeg altså endra en del. Det mest kontroversielle er kanskje at jeg har endra det om opphavet. Her forholder jeg meg til det "The Arabic Language by Kees Versteegh - Foreign Language Study - 2001" sier. Han legger fram at det TRADISJONELLE synet er at akkadisk språk er det arabiske språkets "forfar", ikke arameisk, og at disse to språka skilte seg ca. 1000 f.kr. Jeg SKJØNNER IKKE helt hvordan jeg skal føre inn dette som en referanse, hvis noen gidder å gjøre det blir jeg lykkelig. Men jeg skal forsøke å lære meg det nå.

Det er ellers en masse som kan gjøres med denne artikkelen og vi trenger underartikler på nesten alt. Det som ligger her på engelsk er BRA, så om noen har tid og energi er det flott om folk kan oversette. Lakerhaug

300,000 millioner?[rediger kilde]

Dette er åpenbart ikke korrekt og bør rettes. Dette usignerte innlegget ble skrevet av 80.202.45.233 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Jepp. Fiksa nå. La også inn et «omtrent», fordi man umulig kan si med sikkerhet hvor mange personer som snakker et såpass stort språk som arabisk. Jon Harald Søby 30. sep 2007 kl. 15:39 (CEST)

Alle konsonantene realiseres som vokaler[rediger kilde]

«Alle konsonantene realiseres som vokaler, tre av dem kan også realiseres som vokaler.» Hva betyr dette? Dette ble dessverre lagt in av en IP, så jeg kan ikke spørre den som la det inn direkte. V85 9. des 2009 kl. 11:08 (CET)

Meningsløs liste?[rediger kilde]

Infoboksen har nå 20-30 land der arabisk brukes, inkludert Frankrike og Tyrkia der det åpenbart er minoritetsspråk. Listen er for lang for en infoboks, jeg fjerner nå alle landene der det er minoritetsspråk. --Vennlig hilsen Erik d.y. 27. aug. 2018 kl. 16:19 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Arabisk. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 6. nov. 2018 kl. 08:06 (CET)[svar]