Diskusjon:Antifascisme

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen ble nominert for sletting i november 2007, men ble beholdt. Slettediskusjonen finnes her. Hvis du ønsker å nominere siden for sletting på nytt bør du først lese gjennom den gamle slettediskusjonen.

Om bruken av begrepet antifascisme (diskusjonen under gjelder en tidligere versjon av artikkelen)[rediger kilde]

Se også diskusjonen på Wikipedia:Sletting#Antifascisme

som antifacist så liker jeg denne artikkelen dårlig. Det påståes at de fleste antifacister identifiserer seg med østblokklandene, noe som ikke er min erfaring. Det påståes også at mange er zionister! dette KAN være tilfelle hvis du skriver i tysk wikipedia, jeg leser ikke tysk, så det veit jeg ikke. Men i resten av verden er det bare tull. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Elling (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Enig i at dette ikke stemmer særlig godt med virkeligheten; mange antifascister er negative til enhver totalitær styreform, og mange står i sentrum eller på den moderate høyresiden politisk. Dette med sionister virker som om det inngår i en trend i artikkelredigeringer den siste tiden, hvor konflikter innenfor den antifascistiske bevegelsen i Norge blir blåst veldig opp. Cnyborg 13. des 2005 kl.16:31 (UTC)
Det blir da helt vridd og snevert å putte antifascisme i kategorien Venstreekstremisme. Det betyr at liberale ikke kan være mot fascisme! Jeg fjernet også den tåpelig setningen om at antifascister sympatiserer med østblokkland. Skribenten kan umulig vite hva som foregår inni hoder på anarkister og kommunister i vesten. --Finn Bjørklid 1. okt 2006 kl. 01:18 (UTC)

Foreslår vi fjerner artikkelen og konsentrerer oss om å få en god objektiv artikkel om Fascisme. --Michael Shanks 9. nov 2006 kl. 17:43 (CET)

Enig! Jeg merker meg for eksempel følgende meningsløse påstand i artikkelen:"De fleste antifascister er godt ute på venstresiden". Jeg mener, de aller fleste, også personer som ligger nær det politiske sentrum er antifascister. --Oddeivind 7. nov 2007 kl. 20:30 (CET)
  • Dersom artikkelen skal beholdes må vi i større grad ha en kritisk diskusjon om begrepet (noe som også har vært diskutert rundt begrepet høyreekstremisme. At en bestemt bevegelse i stor grad har brukt et begrep er ikke noe argument for at de har enerett på det. Ordet antifascisme betyr rett og slett at man er mot fascisme. Det er selvsagt naturlig at man da trekker fram ulike grupper som har brukt begrepet, men man bør ikke ukritisk godta at de faktisk ER antifascister. Hva gjelder Sovjetunionen har jo også det sovjetiske systemet blitt omtalt som fascistisk. Enkelte av gruppene som nevnes har i stor grad brukt voldelige midler, noe som jo nettopp har vært blant kjennetegnene på fascismen. Det er naturlig at man i debatten trekker fram den vekslende og mer eller mindre upresise bruken av begrepet fascisme. Fascisme har blitt brukt for å beskrive så mangt, som stalinisme, klerikal fascisme, austrofascisme og islamofascisme. Artikkelen slik den er pr. nå er altfor unyansert og uencyklopedisk. At andre wikipediaer også er det er strengt tatt ikke noe godt argument i en slik sammenheng. --Oddeivind 17. nov 2007 kl. 13:27 (CET)