Diskusjon:Anslag

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hva er dette på engelsk? Jeg prøver å finne en interwiki-lenke til denne, men har ikke klart det så langt. --Stigmj 22. nov 2006 kl. 11:55 (CET)

Tja. Si det. Det vet jeg vel ikke. Finner det ikke heller. --Petter Hansen 22. nov 2006 kl. 14:18 (CET)

Poenget mitt her er at jeg kan ikke finne en eneste referanse til denne betegnelsen «Annfang» noe sted på nettet. Jeg klarer heller ikke å finne noe som ligner på noen andre språk heller. Da må jeg nesten spørre deg; Hvor har du denne informasjonen fra? Hvor kan jeg finne en definisjon på dette ordet et annet sted? --Stigmj 22. nov 2006 kl. 16:00 (CET)
Det nærmeste vi kommer er tysk: «anfang» = start/begynnelse, men jeg kan ikke se at det begrepet brukes slik på tysk wiki. --PaulVIF 22. nov 2006 kl. 16:07 (CET)

Fenomenet er reelt i mange kunstarter - men under hvilket navn? Orakelkonsultasjon eller Tinget?[rediger kilde]

Irriterende med fenomener som surrer i bakre tankegang - og ikke finner skikkelig navn. Anslag er for meg reservert forskjellen på måten pianister slår an tangentene, dvs. den hørbare forskjellen mellom Bekkelund og Andsnes.

Intrata er litt omfattende og lite i bruk. Intro? Brukes til andre formål, tror/ føler jeg. Men Peer, du lyver! står for meg som en av de mest vellykkede «anfang» i litteraturhistorien, bortsett fra at jeg ikke har støtt på det navnet før.

Både film- og teaterbransjen vet mye, men under hvilket navn? Kanskje en sak for Orakelet?

Hvis ingen andre gjør noe, tar jeg en ortografirydd m.m. i morgen og supplerer med musikk og litteratur - men navn og redirecter kan jeg null og nix om. --Bjørn som tegner 26. nov 2006 kl. 13:25 (CET)

Anlag er nok det rette orden innen filmdramaturgi.[rediger kilde]

Det er ingen tvil om at oppdeling av dramatirgiske deler ikke er forbeholt film.

Introduksjon er også et greit ord. Engelsk wiki har brukt et lignende ord innen musikk og litteratur: http://en.wikipedia.org/wiki/Introduction --85.221.71.191 26. nov 2006 kl. 14:22 (CET)

Dette ble litt mer rett[rediger kilde]

Har utvidet den litt og generalisert litt. Håper noen med litt kompetanske kan utvide dette. --Petter Hansen 26. nov 2006 kl. 16:23 (CET)

ditto--Bjørn som tegner 27. nov 2006 kl. 11:12 (CET)