Diskusjon:Ambulanse

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ytterligere info om MC-ambulansen[rediger kilde]

  • Lenker/info om MC-ambulanser i andre land
  • Info om oppsett (utstyr) for first responder-enheten
  • Info om enheten er døgnbemannet og om det er flere enheter/mulighet for flere enheter i drift samtidig
  • Eksterne lenker til info om opprettelsen/utprøvingen/retningslinjer/evaluering osv.

__meco 11. jun 2006 kl.12:27 (UTC)

Sånn sett bør det kanskje flyttes til en egen artikkel? --Eirik Haugen 26. jun 2006 kl.01:10 (UTC)

Kanskje etter hvert. Det er vel ikke nødvendig foreløpig? __meco 26. jun 2006 kl.01:13 (UTC)
Omtalen av MC'en tar jo forholdvis stor plass i forhold til de andre enhetstypene...--Eirik Haugen 4. aug 2006 kl. 11:13 (UTC)
Det vil aldri være et argument for å utelate interessant informasjon. Det som kan skje dersom et undertema vokser slik er at det på sikt kan skilles ut som egen artikkel. __meco 4. aug 2006 kl. 11:15 (UTC)

Automatiske ambulanser?[rediger kilde]

Fins det ambulanser som kjører av seg selv? følgende setning i innledningen til artikkelen kan tyde på det:

Ambulansen har ofte med seg ambulansearbeidere og i noen tilfeller lege.

__meco 11. jun 2006 kl.12:30 (UTC)

En mengde dårlige formuleringer har kommet med i det siste...

--Eirik Haugen 26. jun 2006 kl.00:21 (UTC)

MC-ambulansen forsvant[rediger kilde]

Det spennende bildet av en MC-ambulanse under utrykning foran Ullevål sykehus er blitt borte. Bildet var lastet opp til Commons av Oslo medic men uten påkrevd lisensinformasjon, så nå er det gått tapt. Dersom den brukeren eller andre har mulighet til å forsyne artikkelen med et nytt bilde av MC-ambulansen ville det bli satt pris på. __meco 29. jul 2006 kl.17:51 (UTC)

Skal finne et nytt bilde å laste opp. --Eirik Haugen 4. aug 2006 kl. 11:14 (UTC)

Nordiske ambulanser i den engelske artikkelen[rediger kilde]

Jeg har startet en seksjon i den engelske artikkelen en:Ambulance om ambulanser i de nordiske landene. Foreløpig har jeg bare laget et galleri med de fire første bildene vi har i artikkelen her. __meco 6. okt 2006 kl. 08:55 (UTC)

Dead link[rediger kilde]

During several automated bot runs the following external link was found to be unavailable. Please check if the link is in fact down and fix or remove it in that case!

--Nobot 26. okt 2006 kl. 22:59 (UTC)

"Utrykningspigg"?[rediger kilde]

"Ambulansebil kan, som andre utrykningskjøretøy, bruke piggdekk med lengre pigger" Dette stemmer jo ikke, iht kjøretøyforskriften §13.3 pkt 6 heter det "På utrykningskjøretøy kan det benyttes inntil 100 stk. flere pigger enn det som fremgår av bestemmelsene forran"

Av dette leser jeg (jeg er ikke jurist, advokat el.l) største tillatte antall pigger er 250 i hvært enkelt dekk på et utrykningskjøretøy. det står ingen ting om at det er tilatt at piggene er lengre.

Dette burde forandres ommgående

Videre er det ikke gitt noen referanse til påstanden om at utrykningskjøretøy ikke kan ha tillhengerfeste? dette er da også en søkt påstand som ikke kan stemme, da brannvesnet ofte må frakte med seg ekstrautstyr til aksjoner de er på. jeg har ikke klart å funnet noe på dette i kjøretøyforskriften.

Link til lovdata, kjøretøy forskriften http://www.lovdata.no/for/sf/sd/xd-19941004-0918.html Dette usignerte innlegget ble skrevet av 81.191.42.145 (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Men hva står "AMK" for?[rediger kilde]

Akronymet AMK brukes tre ganger i denne artikkelen, og det hadde vært kjekt hvis det stod én gang i parentes hva AMK står for! Svaret var ikke å finne her eller i andre artikler hvor AMK omtales. (Det er forresten alltid en god idé å forklare hva akronymet står for, første gang det brukes i en artikkel eller annet skriv.) Dette usignerte innlegget ble skrevet av Xyzaa (diskusjon · bidrag) 2. sep 2011 kl. 07:03 (CEST) (Husk å signere dine innlegg!)

Jeg googlet det for deg. Skal man stole på det første treffet som kom opp, så ser det ut til at det står for Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral. Håper dette er til hjelp med å forbedre artikkelen. - Soulkeeper 2. sep 2011 kl. 08:54 (CEST)

Redningshelikopter[rediger kilde]

Burde ikke Redningshelikopterne tilhørende Forsvarets 330-skvadron nevnes her, eller er de bevisst utelatt? Særlig siden forsvarets bakkegående ambulanser er nevnt. Redningshelikopterne (Sea King) driftes av Forsvaret og er underlagt hovedredningssentralen(e), men de blir ofte kontaktet av AMK dersom luftambulanse er opptatt eller av andre grunner ikke kan ta på seg oppdraget (dårlig vær, opptatt i annet oppdrag etc.), og fungerer således ofte som vanlig ambulanse/luftambulanse. Jaknev (diskusjon) 19. apr 2012 kl. 21:59 (CEST)

Anestesisykepleier[rediger kilde]

Ser at anestesisykepleier ikke er nevnt i denne artikkelen. I tillegg til jordmor, legevaktslege, anestesilege og intensivsykepleier er anestesisykepleieren en bidragsyter på primær og sekundæroppdrag. Burde ikke dette vært nevnt i artikkelen?

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ambulanse. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 11. nov. 2017 kl. 23:25 (CET)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ambulanse. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 12. apr. 2019 kl. 07:10 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Ambulanse. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 2. apr. 2023 kl. 14:07 (CEST)[svar]