Diskusjon:Afshan Rafiq

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Norsk-pakistaner?[rediger kilde]

Er det riktig å plassere henne i Kategori:Norsk-pakistanere selv om hun er født og oppvokst i Norge? __meco 17. nov 2006 kl. 04:25 (CET)

Jeg mener ja, hun er av pakistansk opprinnelse og vi liker jo gjerne å kalle USA-fødte andregenerasjons utvandrer-kjendiser norsk-amerikanere. Btd 17. nov 2006 kl. 04:56 (CET)
Da la jeg til den kategorien. Jeg var ikkeså veldig usikker men ville ha en annens oppfatning. Dersom andre er uenige får vi diskutere det ytterligere. __meco 17. nov 2006 kl. 10:22 (CET)
Jeg er uenig - vi bør ikke kategorisere på bakgrunn av foreldrenes status. Det kan være unntak, men jeg tror ikke dette bør være et slikt. At kanskje noen pakistanere på urdu wikipedia stolt kunne ønske å kategorisere henne som pakistansk-norsk er en helt annen sak. I en etter min mening tilsvarende sak måtte nylig språkrådets direktør legge seg flat. Det er ingen tvil om at hun er normann, like mye som meg. At artikkelen forteller at hun har foreldre som er invandrere er noe helt annet. Haros 17. nov 2006 kl. 18:16 (CET)
Å være norsk-pakistansk sier ingenting om personen er nordmann eller ikke, gjør det da? Det angir en klar dobbel etnisitet, og det har man vel så lenge det ikke er lenger tilbake enn foreldre eller besteforeldre siden ens etniske historikk ble penset inn på norsk-sporet. Så når du skriver det at personens foreldres innavndring er noe helt annet så vil jeg påstå tvert imot, det er en av de definerende egenskapene ved å være norsk–<innbyggernavn>. __meco 17. nov 2006 kl. 23:33 (CET)