Diskusjon:Abelprisen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

K.I.Skau: Det ser ut til at jeg og "129.240.223.12" har litt forskjellige oppfatninger av hva som er viktig i opprettelsen av Abelprisen. For min del, er det av stor historisk betydning at en pris i Abels navn første gang ble foreslått av vår andre store matematikker Sophus Lie. Det gir en viktig dimmensjon til hvorfor Abelprisen er en respektert pris i matematikk. At Oscar II gikk med på forslag om en slik pris i 1902, er av mindre betydning, men greit å nevne.

K.I.Skau: Jeg ser også at "129.240.223.12" ikke vil ha referanse til Carl Størmer for opprettelsen av statuettene til Abelprisen i 1902, men har introdusert Brøgger. Fins det noen referanse til at Brøgger var aktivt involvert? (Abelprisens side nevner Størmer: http://www.abelprisen.no/no/abelprisen/historie.html men ikke Brøgger.)

Hei: Viser til de to innleggene over. 1: En pris i Abels navn har vært foreslått flere ganger. Problemet medd Sophus Lie her er at det finnes ingen dokumentert sammenheng mellom Lies forslag og det som skjedd i 1902. Dette bør betraktes som uavhengige begivenheter. 2: Det finnes masse dokumentasjon på Brøggers deltagelse (les f.eks artikkelen "Medaljen som for til himmels" i NFF-nytt nr. 1, 2007 med referanser). Carl Størmer så på de tidligere utkastene i 1904 og gjorde få eller ingen endringer. Sidene til Abelprisen er feil på dette området.

Fletting[rediger kilde]

Jeg har flettet over innholdet fra Abelkomitéen til et underavsnitt i denne artikkelen (Abelprisen#Abelkomitéen). Det kan sikkert pusses litt på artikkelen så det flyter bedre med færre gjentagelser. --Wikijens (diskusjon) 17. jul. 2017 kl. 18:03 (CEST)[svar]

Mal over pristakerne[rediger kilde]

Vi bør ha en mal over prisvinnerne som kan legges nederst i artiklene om de, se tilsvarende på engelskspråklig Wikipedia. Mvh. Ulf Larsen (diskusjon) 10. apr. 2018 kl. 18:06 (CEST)[svar]

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 1 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Abelprisen. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:

Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 27. jan. 2021 kl. 02:22 (CET)[svar]