Diskusjon:Økokrim

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kritikk[rediger kilde]

Jeg fjernet seksjonen «Kritikk». Den var (til tross for at den inneholdt svært alvorlige beskyldninger) helt generell og udokumentert, og hadde vært flagget som referanseløs i over to år uten at noen hadde føyet til eksterne referanser. Jeg forholder meg ikke til de faktiske påstandene i avsnittet, men minner om at slikt - spesielt kontroversielle spørsmål - må dokumenteres. Asav 14. okt 2010 kl. 17:53 (CEST)

Navnet på organisasjonen er «Økokrim», selv om man ønsker å fremstille det med store bokstaver av visuelle/grafiske grunner. Den visuelle fremstillingen endrer ikke organisasjonens navn. Dette fremgår også av OTRS 2010101410007671, for dem som har adgang. Asav 22. jan 2012 kl. 12:43 (CET)

Meldingen til OTRS fra ØKOKRIM er nokså klart slik jeg ser det, men i svar fra OTRS og til ØKOKRIM bestrides det at navnet på denne formen er riktig. I argumentasjonen fra OTRS og til ØKOKRIM brukes skriveformen på siden Politiet: Særorgana som argument for at at «Økokrim» er riktig. Sidene ØKOKRIM: Kontakt oss, Politiet: ØKOKRIM, Politiet: Hva er ØKOKRIM, Politiet: ØKOKRIM og ikke minst deres egen forside bruker imidlertid formen «ØKOKRIM». Språkrådets liste over «statsorganer» inneholder kun en oppføring er med versaler – BIBSYS. (BIBSYS er vel blitt et statsorgan med styre etter omorganiseringen.) Det er i mange sammenhenger vanlig å se bort fra bruk av versaler i navn i løpende tekst, men da brukes (kan ikke huske å ha sett noe annet men det skjer sikkert det og) riktig skriveform ett eller annet sted for å presisere hve det faktisk snakkes om. Ellers er det verd å merke seg at Regjeringen: Kampen mot organisert kriminalitet bruker versaler, det samme er gjort på siden Finanstilsynet: Fire verdipapirforetak politianmeldt til ØKOKRIM. Finanstilsynet er vel en av de som har mest med ØKOKRIM å gjøre vil jeg tro. Ellers ser jeg det har kommet en kommentar om at jeg skal ha drevet med redigeringskrig på dette navnet. Såvidt jeg kan se av historikken til artikkelen har jeg aldri tidligere skrevet på den eller endret noe i den. Jeg har derimot vist til artikkelen og brukt navnet ØKOKRIM som jeg oppfatter som det riktige. — Jeblad 23. jan 2012 kl. 14:21 (CET)

Den meldingen var en feil fra min side, så jeg slettet den. Beklager! Eller ser jeg at offentlige myndigheter har begynt å skrive navnet med versaler, mens massmedia (og SNL) ikke gjør det. Formen «Økokrim» er i overveldende flertall om man søker på Google. Det fremgår også av OTRS-korrespondansen at nåværende navn bør brukes. Asav 23. jan 2012 kl. 16:07 (CET)
Nå har jeg forsket litt videre i saken, og Forvaltningsdatabasen, som er et (halv)offentlig organ, såvidt jeg skjønner, har organisasjonen oppført med versaler, altså ØKOKRIM. Resten av opplysningene der tyder også på at det er den korrekte skrivemåten, så da var flyttingen på sin plass! Asav 23. jan 2012 kl. 16:29 (CET)

Endret eksterne lenker[rediger kilde]

Jeg har nettopp endret 2 ekstern(e) lenke(r) i artikkelen Økokrim. Sjekk gjerne at endringen min er OK. Hvis du ønsker at jeg skal ignorere disse lenkene eller hele siden, eller hvis du har andre spørsmål, se denne spørsmålssiden. Jeg har gjort følgende endringer:


Med hilsen—InternetArchiveBot (Rapporter feil) 7. aug. 2017 kl. 09:59 (CEST)[svar]