Diskusjon:Édouard Manet

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Slik denne artikelen fremsto, var den lite ryddig og totalt referanseløs. Trolig ekstrahert fra enWP. Her var nevnt to tidlige verk som skulle illustrere hans betydning for impresjonismen, som (iflg enkelte kunsthistorikere) han var fødselshjelper for, mens verkene mest fremstår som representative for realismen og først ved finanalyse viser trekk som impresjonistene så og tok med seg til egne verk.

Den engelske versjonen har ingen innskutte referanser og nevner som kilder bøker jeg ikke har adgang til. Det jeg har er to videoforedrag av engelske kunsthistorikere, ett av dem på BBC, SnL i papir, samt Impressionism av The Times' kunstmedarbeider John Russel Taylor. Disse er hver seg vinklet forskjellig og gir også tilsammen en manko på referanser for enkelte forhold nevnt i den engelske versjonen.

Innskutte «trenger referanser» i artikkelen innebærer at infoen er overført fra den engelske artikkelen og savner kilder/referanser som trolig kan finnes i en enkel biografi også på norsk. --Bjørn som tegner (diskusjon) 23. sep. 2014 kl. 17:20 (CEST)[svar]