Disco Tango

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

«Disco Tango» var Danmarks bidrag i Eurovision Song Contest 1979, som ble fremført av Tommy Seebach. Melodien var skrevet av Tommy Seebach og teksten var skrevet av Keld Heick.

Sangen ble fremført på dansk av Seebach som tredje bidrag om kvelden 31. mars 1979 (etter Italias Matia Bazar med «Raggia di luna» og før Irlands Cathal Dunne med «Happy Man»).

Da avslutningen var ferdig, hadde den fått 76 poeng og fikk en sjetteplass blant 19 deltakere. Den fikk tolv poeng av Hellas og Israel.

Sangen er en beskrivelse av ei jente som danser til discomusikk om kvelden, men som om dagen lytter til Beethoven og gjør dressur. En referanse blir også gjort til John Travolta.

Backingsangere var Debbie Cameron, Michael Elo og Ianne Elo. Alle tre vendte tilbake med Seebach i hans neste Eurovision Song Contest-bidrag «Krøller eller ej».

Seebach har spilt inn «Disco Tango». Den ble utgitt på singlen EMI 006-39288.

Norsk versjon[rediger | rediger kilde]

Jan Paulsen skrev en norsk tekst. Den norske tittelen er også «Disco Tango». Ivar Finsen har spilt inn sangen. Den ble utgitt på LP-platen Grand Prix på norsk! (Polydor 2922 050) i 1979.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Se plateetiketten
Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger :
«Boom Boom» med Mabel


Danmarks bidrag i Eurovision Song Contest
1979
Etterfølger :
«Tænker altid på dig» med Bamses Venner