Det er makt i de fjollete hender

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Det er makt i de fjollete hender»
AlbumSalmer og sanger vi gjerne hiver
Artist, bandPrima Vera
Utgitt3. desember 1979
Innspiltaugust 1979
Sjangerpop, humor
Lengde2:03
Låtskriver(e)Trad./ n.t. Prima Vera

«Det er makt i de fjollete hender» er tradisjonell sang med norsk tekst som ble spilt inn med den norske humortrioen Prima Vera. De ga den ut 3. desember 1979 som første spor på Salmer og sanger vi gjerne hiver. Sangen er innspilt 27.-30. august samme år i Roger Arnhoff Studio i Oslo. Jonas Fjeld Band var musikere.[1]

Originaltittelen er «He's Got the Whole World in His Hands» og ble skrevet av en cherokeeindianer ved navn Obie Philpot.[2] Teksten er religiøst preget. I 1958 ble den en hit med Laurie London. Prima Veras valg av sangtittel har kun et ord som skiller tittelen på salmen «Det er makt i de foldede hender». Tom Mathisen og Jahn Teigen synger og de har innspilt sine stemmer minst to ganger.

De første 30 sekundene kunne nok personer som ikke var fans av trioen ane fred og ingen fare. Mathisen/Teigen holder seg da som noenlunde til originaltekstens innhold, men så begynner de blant annet å ramse opp en del ølmerker. Mot slutten parodierer Mathisen en blanding av religiøs predikant (à la Aage Samuelsen) og hoppsport kommentator (sistnevnte à la Bjørge Lillelien).

Teigen fikk klar tale fra sin kristne far: «Jahn, dette er bare tull!»[3]

«Det er makt i de fjollete hender» er også utgitt september 2000Rest of the best vol 2,5.

Referanser[rediger | rediger kilde]