Desert Saints

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Desert Saints
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde88 min.
Språkengelsk
Bak kamera
ProdusentRichard Greenberg
Wally Nichols
Foran kamera
MedvirkendeKiefer Sutherland
Melora Walters
Jamey Sheridan
Prod.selskapArtisan Entertainment
Eksterne lenker

Desert Saints er en amerikansk thrillerfilm fra 2002 med Kiefer Sutherland i hovedrollen som en leiemorder ved navn Arthur Banks. Andre roller spilles av Melora Walters og Jamey Sheridan. Filmen kom ut på DVD i USA den 17. september 2002.

Handling[rediger | rediger kilde]

Arthur Banks (Kiefer Sutherland) er en Ivy League-utdannet leiemorder for latinamerikanske narkotikakarteller som plukker opp ensomme kvinner som reiser alene. Han bruker dem som dekke for leiemordet, for så å drepe dem når jobben er gjort. Hans varemerke er en kule med en wolframkjerne. I løpet årene har han blitt klar over FBIs mange forsøk på å fange ham, blant annet ved bruk av overvåkingskameraer og satellitt, noe som fører til at han for det meste holder til i landlige ørken-områder langt fra andre mennesker når han ikke tar på seg oppdrag. FBI-teamet som leter etter ham blir ledet av spesialagent George Scanlon (Jamey Sheridan), som 15 år tidligere ble satt til å beskytte et vitne som Banks klarte å drepe uten å legge igjen noen beviser.

Scanlon planter agent Bennie Harper (Melora Walters), ved en bensinstasjon som en omstreifer, og Banks plukker henne opp for det som han sier skal være hans siste jobb, et leiemord på en meksikansk presidentkandidat. Scanlon og agent Donna Marbury (Leslie Stefanson), følger etter Banks og Harper sørvest gjennom USA, men dette går galt når Banks oppdager en av agentene som følger etter dem. Agenten later som om han er Harpers sjalu eksmann, men denne planen går galt når Banks dreper ham uten at Harper ser det og deretter kvitter seg med kroppen i en forbrenningsovn. Den kvelden, har Banks og Harper sex på et motell. Scanlon bestemmer seg for å avbryte operasjonen etter FBI-agentens død og trekke ut Harper. Men Harper snakker ham ut av det, og hun mener at Banks er deres eneste ledetråd til arbeidsgiverne hans i narkotikakartellene.

Banks betror seg til Harper at han hater sin jobb, men at han har ikke hatt mulighet til å komme ut av det før nå. I Mexico, snur Harper seg vekk fra både Banks og FBI. Hun skyter Banks og stopper ham fra å begå drapet, og hun låser Banks til en balkong med håndjern. Harper dreper kjeltringene som leide inn Banks, og hun tar pengene som Banks skulle få for drapet. Hun forteller Banks at hun tror FBI veldig gjerne vil snakke ham, og at de vil være så opptatt med ham at hun kommer til å forlate landet med pengene uten store problemer, og derfor lar hun ham være i live. Harper kontakter FBI og forteller hvor de kan finne Banks, men før Scanlon rekker å komme dit har Banks klart å stikke av.

I mellomtiden, følger FBI et tips fra agent Marbury om at Harper blitt sett ved en flyplass, men dette "tipset" var faktisk Marbury selv i forkledning. Marbury kvitter seg med forkledningen før hun også stikker av, noe som gjør det mulig for Harper å forlate landet. I den siste scenen, møtes Harper og Marbury i ørkenen. De kysser lidenskapelig, og diskuterer sin nye rikdom. Et stykke unna ser vi Banks sine støvler og blodige hånd, men han blir ikke oppdaget av de to kvinnene. Etter at skjermen går svart, høres et enkelt skudd.

Rollelisten[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]