Den sinte Festus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Den sinte Festus»
AlbumSalmer og sanger vi gjerne hiver
Artist, bandPrima Vera
Utgitt3. desember 1979
Innspiltaugust 1979
Sjangerpop, humor
Lengde1:31
Låtskriver(e)Lynne (intro)/
Livingston- Evans/
n.t. Prima Vera

«Den sinte Festus» er en coverlåt med den norske humortrioen Prima Vera, opprinnelig utgitt 3. desember 1979musikkalbumet Salmer og sanger vi gjerne hiver. Sangen er innspilt 27.-30. august samme år i Roger Arnhoff Studio i Oslo. Jonas Fjeld Band var kompband.[1]

Originalen er vignetten fra western TV-serien Bonanza og den ble skrevet av Jay Livingston og Ray Evans. David Rose ble også oppført som komponist på albumomslaget/CD covrene, men Rose sin rolle var å være dirigent for musikerne. Den som derimot burde vært kreditert, er Jeff Lynne fra Electric Light Orchestra, siden den 14 sekunder lange introduksjonen er hentet fra «Shine a Little Love». Sistnevnte sang ble utgitt som singel og på musikkalbumet Discovery med Electric Light Orchestra i mai 1979.

Al Caiola hadde en hit med «Theme from Bonanza» i 1961. Jeg-personen i Prima Veras tekst er en sint cowboy til hest som plaffer ned alle som irriterer eller motsier ham. Tom Mathisen synger i falsett. Navnet Festus er hentet fra Kruttrøyk-karakteren Festus Haggen (spilt av Ken Curtis).

Andre utgivelser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Absolute Prima Vera (cover informasjon)