Den lille havfruen: Fortellingen om Ariel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den lille havfruen: Fortellingen om Ariel
orig. The Little Mermaid: Ariel's Beginning
Generell informasjon
Utgivelsesår2008
Prod.landUSA
Lengde77 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPeggy Holmes
ProdusentKendra Halland
ManusforfatterRobert Reece &
Evan Spiliotopoulus (screenplay)
Julie Selbo &
Jenny Wingfield (historie)
MusikkJames Dooley
Jeanine Tesori (sanger)
Foran kamera
MedvirkendeJodi Benson
Samuel E. Wright
Sally Field
Prod.selskapWalt Disney Studios Home Entertainment
Premiere26. august 2008 (USA)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Den lille havfruen: Fortellingen om Ariel er en amerikansk direkte-til-video tegnefilm av The Walt Disney Company fra 2008 som er en forløper til Den lille havfruen og Den lille havfruen II – Havets hemmelighet. Filmen ble utgitt direkte på DVD i 26. august 2008 i USA.

Ryktene ville ha det til at den var blitt avblåst, men ryktene ble avkreftet da spesialutgaven av Den lille havfruen hadde en liten forsmak på filmen.

Filmen handler om havfruen Ariel og hennes søstre da hun var yngre, og man får også se hennes mor.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Kong Triton og hans kone, dronning Athena, hersker over undervannsriket Atlantica, som er fylt med musikk og latter. De har syv unge døtre: Attina, Alana, Adella, Aquata, Arista, Andrina og den yngste av døtrene heter Ariel. En dag slapper undervannsfolket av i en lagune over vann, og kong Triton gir sin kone Athena en spilledåse med musikk. Imidlertid nærmer et pirat-skip seg. Alle sammen klarer å komme seg unna, unntatt Athena, som blir drept av skipet når hun forsøker å finne igjen den nye spilledåsen hennes. Triton blir fullstendig sønderknust av sin kones død, han kaster spilledåsen, og forbyr all musikk permanent fra hele Atlantica.

10 år senere lever Ariel og søstrene hennes under strenge regler, opprettholdt av deres guvernante, Marina Del Rey og hennes assistent, Benjamin. Marina misliker å være jentenes guvernante. Marina ønsker egentlig å begynne som Tritons personlige attaché, en stilling som for øyeblikket er fylt av en krabbe som heter Sebastian. Ariel blir stadig mer frustrert over deres nåværende kjedelige livsstil, og hun havner ofte i krangler med faren hennes. En dag møter Ariel en liten tropisk fisk som kaller seg Flounder. De reiser sammen til en underjordisk musikk-klubb. Ariel er overlykkelig over tilstedeværelsen av musikk, men hun blir sjokkert når hun oppdager at Sebastian opptrer der. Når hennes tilstedeværelse blir avslørt, slutter hele bandet å opptre. Alle sammen gjemmer seg fordi de tror Ariel kommer til å fortelle faren hennes om dem og musikken deres. Men Ariel synger en sang, og hun blir med i klubben.

Ariel vender deretter tilbake til palasset, og søstrene hennes konfronterer henne over forsvinningen hennes. Ariel forklarer hvor hun var, og den påfølgende kvelden reiser alle søstrene til klubben for å feste og ha det morsomt. Marina oppdager dem, og hun rapporterer deres aktiviteter til kong Triton. Han ødelegger klubben med hans Trefork. Sebastian, Flounder og hele bandet blir sendt til fengsel, og Marina får endelig jobben hun lenge har ønsket seg. Triton krever at døtrene hans utelukkende holder seg i palasset hans. Ariel sier at Triton ikke ville ha hatet musikk, hvis moren hennes fremdeles hadde vært i live. Alle sammen er ulykkelige, bortsett fra Marina som har fått oppfylt ønskene sine. Den kvelden hjelper Ariel vennene sine ut av fengsel, og de forlater Atlantica. Sebastian leder dem til et øde sted langt fra palasset hvor Ariel oppdager Athenas gamle musikk-dåse - slik Sebastian håpet at hun ville gjøre.

I kongeriket snakker Marina lykkelig med Triton om den nye jobben hennes. Men Attina informerer kong Triton om at Ariel ikke befinner seg i Atlantica. Triton beordrer vaktene sine om å finne Ariel. Marina ønsker å gjennomføre planene sine om å få Sebastian drept, og Ariel permanent eliminert fra Tritons palass. Ariel, Flounder og Sebastian bestemmer seg for å returnere til Atlantica, og ta med spilledåsen til Triton. De håper at han kommer til å ombestemme seg, ettersom han ikke lenger klarer å huske hvordan han var lykkelig etter at hans kone Athena døde. De blir konfrontert av Marina, og Ariel blir utestengt fra Atlantica av Marina. Marina ønsker å forhindre dem, slik at hun kan beholde hennes egen makt-posisjon. Marina forsøker også å drepe Sebastian. Men Ariel og de nye vennene hennes forsøker å forhindre alle planene til Marina, og gjenopprette musikk til landet deres.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]