Den gode kapitalisten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Den gode kapitalisten
orig.
Generell informasjon
GenreDokumentarfilm
Utgivelsesår2009
NasjonalitetNorge
Lengde55 min.
SpråkNorsk, engelsk
Bak kamera
RegiLine Hatland Rediger dette på Wikidata
FotoTorstein Nodland, Line Hatland Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapMedieoperatørene Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)2009
Eksterne lenker

Den gode kapitalisten er en norsk dokumentarfilm fra 2009 laget av regissør Line Hatland. Den omhandler det norske oljefondet.

Filmen ble i 2009 omtalt i den norske utgaven av Le Monde Diplomatique som eksempel på at «[d]e aller beste norske dokumentarene er de som tar opp menneskerettigheter».[1] I tillegg til å bli vist på flere festivaler og på NRK, har filmen blant annet blitt vist på SVT i Sverige.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Er norsk dokumentar klar for verden?». Le Monde diplomatique. 6. juli 2009. Besøkt 25. februar 2024. «– De aller beste norske dokumentarene er de som tar opp menneskerettigheter. Disse er oftest laget av kvinner – som USA mot Al-Arian, Min datter terroristen, Presidenten fra Bastøy fengsel, Den Gode Kapitalisten og Moderne slaveri.» 
  2. ^ «_Den gode kapitalisten_ med svensk tekst , tirsdag 2. mars 2010 kl. 22:00, SVT1 — Underskog». underskog.no. Besøkt 25. februar 2024. «Gikk du glipp av Line Hatlands dokumentarfilm om Oljefondet, Den gode kapitalisten da den ble vist på NRK? Eller likte du den så godt at du vil se den en gang til? Nå har du sjansen! Tirsdag 2. mars kl 22.00 kan du se filmen med svenske undertekster – på SVT1.» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]