Demanding Treasure

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Demanding Treasure er et norsk rockeband fra Tønsberg i Vestfold.

Bandet har eksperimentert med elektroniske instrumenter fra 1984. Gruppenavnet tok de i 1987, da de også ga ut sin første plate. Deres siste CD kom ut i 1999. Deres konsertdebut fant sted i desember 1988.

Bandmedlemmer[rediger | rediger kilde]

Knutson og Glenn Halvorsen har komponert musikken og skrevet alle tekstene.

Musikere som har medvirket i bandet:

Historie[rediger | rediger kilde]

Bandet startet opp i 1984 med bass, trommer, synth og vokal. Snart ble medlemmer skiftet ut og bandet valgte et mer rendyrket elektronisk lydbilde. I årene 1984 til 1987 var Glenn Halvorsen og Knutson opptatt av å finne sin egen stil. Den ble presentert i 1987 på Tales of No Love. Her spilte Glenn også gitar.

Like etter utgivelsen ble bandet supplert med Hege Austheim, og tredje juledag i 1988 sto bandet på scenen for aller første gang. I 1991 ga bandet ut to utgivelser. This is the Way var en utgivelse der bandet igjen besto av de to faste medlemmene. The Fatal Message kom ut som den første instrumentalutgivelsen som ble fulgt opp av Alteration i 1993.

På vinteren 1994 var bandet i en kort fase et band med tradisjonell oppsetning med bass, trommer, gitar, synth og vokal. Dette ble avsluttet og bandet har siden den gangen ikke brukt akustiske trommer og bassgitar.

I 1995 kom de ut på en samle-cd på P.A.R. sammen med andre band (blant andre Folk & Røvere). De ble med på oppfølgeren fra dette plateselskapet i 1997 med låten «Universal Beauty». Denne ble det laget musikkvideo til samme året. På disse to utgivelsene var Hege Austheim vokalisten.

I 1999 kom den foreløpige siste CD-en. Den fikk tittelen Inside of My Temple. På denne figurerte gitaristen Andreas Gundersen.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Inspirasjonskilder[rediger | rediger kilde]

Demanding Treasures musikk var fra første stund preget av Depeche Mode og Kraftwerk. I tillegg til disse to elektroniske bandene, var Demanding også influert av David Sylvian og gruppen Japan. Disse artistene inspirerte bandet og preget lydbildet deres. Demanding Treasure har vært gjennom flere faser rent stilmessig. De startet opp med en ganske rendyrket synth-pop til ambient og til slutt har de havnet i et mer moderne elektronisk landskap. Demandig har allitd vært kjent for sitt analoge synth-lydbilde.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]