Deighton Lisle Ward

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Deighton Lisle Ward
Født16. mai 1909[1]Rediger på Wikidata
Barbados
Død9. jan. 1984[1]Rediger på Wikidata (74 år)
Barbados
BeskjeftigelsePolitiker Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet vedHarrison College
PartiBarbados Labour Party
NasjonalitetBarbados
UtmerkelserStorkorsridder av Royal Victorian Order
Storkorsridder av Sankt Mikaels og Sankt Georgs orden

Deighton Lisle Ward (født 16. mai 1909, død 9. januar 1984) var en generalguvernør og politiker fra Barbados.

Han ble uteksaminert fra Harrison College i Bridgetown. I 1958 var han en av kandidatene til Arbeiderpartiet på Barbados, da dette partiet vant fire av de fem setene i Representantenes hus i det føderale parlamentet på Barbados. Han var også en kjent frimurer og satt som president i Barbados Football Association.

Den 17. november 1976 ble Deighton Ward tatt i ed som generalguvernør på Barbados. Generalguvernør på Barbados er en innenlandsk representant som blir utpekt av dronningen av Barbados. Dronningen av Barbados er også statsoverhode i de femten andre samvelderikene, landene i Samveldet av nasjoner som alle har felles statsoverhode med Storbritannia.

Deighton Ward var generalguvernør på Barbados mellom 1976 og 1984, da han døde i embetet i januar. Han var utnevnt til Knight Grand Cross av Royal Victorian Order og av The Most Distinguished Order of Saint Michael and Saint George. Han var derved opphøyet i ridderstanden og har rett til å føre tiltaleformen Sir foran sitt navn.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, oppført som Deighton Harcourt Lisle Ward, Find a Grave-ID 25222929, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]