Deck the Halls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Deck the Halls
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 22. november 2006
Europas flagg 1. desember 2006
Norges flagg 21. nov. 2007 (DVD)
Lengde93 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn Whitesell
ProdusentMichael Costigan
ManusforfatterMatt Corman,
Chris Ord
SjeffotografMark Irwin
KlippPaul Hirsch
Foran kamera
MedvirkendeMatthew Broderick
Danny DeVito
Kristin Davis
Kristin Chenoweth
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Deck the Halls er en komediefilm fra 2006 med handling fra juletiden. Danny DeVito, Matthew Broderick, Kristin Chenoweth og Kristin Davis har hovedrollene, og filmen er regissert av John Whitesell.

Produksjonen[rediger | rediger kilde]

Filmen skulle opprinnelig hete All Lit Up, og ble spilt inn i Surrey i Britisk Columbia i Canada, selv om handlingen er fra USA.

Matthew Broderick måtte trene med en profesjonell skøyteløper før han ble klar til å spille inn scenen der han er med i et skøyteløp.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den lokale øyedoktoren og juleeksperten Steve Finch (Matthew Broderick) ønsker at barna skal få oppleve en kjempeflott jul, full av Steves gode gamle tradisjoner, for eksempel å ha en adventkalender, ta bilder til julekort i matchende gensre, og skaffe til veie et digert juletre. Om natten hører han lyder. Han ser ut av vinduet og ser en lastebil på vei bort. Han forstår med en gang at det er de nye naboene som er i ferd med å flytte inn. Om morgenen, mens Steve er ute for å hente avisa, blir han overrasket av noen som er i ferd med å stjele avisen hans. Den fremmede tyven er den nye naboen Buddy Hall (Danny DeVito), en bilselger. Steve og kona Kelly møter også Buddys kone Tia (Kristin Chenoweth). Senere den dagen drar Kelly sammen med de to barna bort til huset til familien Hall, der de møter Tia og hennes to barn. Tia og Kelly blir straks venner, det samme blir barna.

Den samme natten oppdager de to pikene i familien Hall en nettside som heter MyEarth, som viser satellittbilder fra hvor som helst på jorden. Huset til familien Hall vises ikke, så Buddy bestemmer seg for å få den til å vises ved hjelp av en rekke julelys. På grunn av disse lysene blir Buddy kjent over hele byen. Steve er ikke særlig fornøyd med dette, siden han mener at det er han som er kjent som «julefyren», samt at han er styreleder for byens vinterfest. Buddy strekker seg så langt som til å kjøpe en stor hesteslede, samt hester som kan trekke den. Familien Finch kommer for å se på sleden, og får tilbud om å ta bildene til julekortet oppi den. Steve nekter, men sønnen Carter går opp i sleden uansett. I et forsøk på å få sønnen ut av «dødsfellen», skremmer Steve hestene, og han blir dratt igjennom byen før han til slutt havner i en frossen elv. Steve våkner opp naken, i en sovepose sammen med Buddy, som også er naken. Buddy forklarer at han gir Steve kroppsvarme slik at han ikke skal dø. Steve begynner å hyle. Buddys hus er til slutt helt dekket med lys, og synkronisert til musikk. Steve får nok av å bli holdt våken av lysene og musikken hver natt, og til slutt fyller han sikringsboksen til Buddy med snø. Planen slår imidlertid feil på grunn av en reservegenerator.

Buddy og Steve inngår et veddemål: Hvis Steve kan slå Buddy på vinterfestens skøyteløp skal Buddy fjerne lysene, hvis Buddy vinner må imidlertid Steve kjøpe en bil fra Buddy. Buddy vinner, og Steve roper at Buddy er et null, siden huset hans fortsatt ikke er synlig fra verdensrommet. Steve kjøper til slutt ulovlig fyrverkeri fra en skurk, og forsøker å blåse huset til familien Hall til himmels. Fyrverkeriet havner dessverre i huset til Steve, og hele huset går opp i flammer. Familien til Steve bestemmer seg for å flytte inn på et motell for å redde julen. Buddy og Steve glemmer fiendskapet, og bygger et «winter wonderland» av Buddys lys for å lure hjem familien til Steve. De setter seg alle ned og spiser et godt måltid. Hele byen kommer etter hvert for å hjelpe til å sette opp Buddys lys igjen for å kunne være med på en reportasje på MTV. Lysene virker imidlertid ikke, så de ender opp med å synge julesanger og lyse med mobiltelefonene sine. Plutselig oppdager Carter en kontakt som ikke var tilkoblet, og alle lysene lyser opp slik at huset blir synlig fra verdensrommet. Filmen slutter med at Steve og Buddy blir venner.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Danny DeVito Buddy Hall
Matthew Broderick Steve Finch
Kristin Chenoweth Tia Hall
Kristin Davis Kelly Finch
Alia Shawkat Madison Finch
Dylan Blue Carter Finch
Sabrina Aldridge Ashley Hall
Kelly Aldridge Emily Hall
Jorge García Wallace
Jackie Burroughs Fru Ryor
Fred Armisen Gustave
Gillian Vigman Gerta
Jill Krop Seg selv
SuChin Pak Seg selv
Shannon Ostrom Tilskuer
Vu Huynh Nabounge
Kal Penn cameo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]