Debunking 9/11 Myths

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Debunking 9/11 Myths: Why Conspiracy Theories Can't Stand up to the Facts er ei bok utgitt i 2006 av det amerikanske magasinet Popular Mechanics. Boka er utgitt på forlaget Hearst, og James B. Meigs er redaktør. Bokas forord er skrevet av sentaor John McCain,

Debunking 9/11 Myths tar systematisk for seg konspirasjonsteorier om 11. september og tilbakeviser disse punkt for punkt. Boka er skrevet av en tverrfaglig forskergruppe, og bygger tungt på ekspertutsagn og kritisk gjennomgang av konspirasjonsteoretikernes påstander sett i sammenheng med det fysiske bevismaterialet.

Første del av boka handler om flyene terroristene kapret, og tar blant annet for seg konspirasjonsteoretikernes påstander om at flyene skal ha vært droner. Dessuten tilbakevises påstandene om at kaprerne ikke skal ha gode nok ferdigheter til å fly såpass store fly som ble brukt i terrorangrepene.

Del to handler om hvordan World Trade Center i New York raste ned, og slår blant annet hull på myten om at Larry Silverstein skal ha beordret WTC7 revet med ordene «pull it» Tredje del av boka handler om Pentagon, og forklarer blant annet hvorfor det finnes relativt få bilder av vrakrester. Bokas siste del tar for seg Flight 93, og bruker blant annet plass på å forklare hvorfor den ofte gjentatte myten om at det skal ha vært umulig å bruke mobiltelefoner på fly i 2001 ikke stemmer.