Deadpool

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Deadpool
Første opptreden The New Mutants # 98
Informasjon
Alias(er) Wade Winston Wilson ,Merc with a Mouth, Jack, Wade T. Wilson, Mithras, Johnny Silvini, Thom Cruz, Hulkpool, Wildcard
Art Mutant
Kjønn Mann
Evner Udødelighet, selvhelbredelse, overmenneskelig utholdenhet og smidighet, telepotering (med beltet sitt), motstandsdyktig mot telepati, ekspert på bruk av våpen og kampsport
Skapt av Fabian Nicieza og Rob Liefeld

Deadpool (Wade Winston Wilson) er en rollefigur, leiesoldat og antihelt som opptrer i tegneseriealbum fra Marvel. Han er en leiesoldat, en rogue eller en antihelt, avhengig av kontekst. Han dukket først opp i den amerikanske tegneserien The New Mutants # 98 i februar 1991. Figuren ble skapt av Fabian Nicieza og Rob Liefeld.

Han er en vansiret og mentalt ustabil leiesoldat, som opprinnelig dukket opp som skurk i en utgave avNew Mutants, og senere i X-Force. Han har senere medvirket i flere pågående serier, og opptrer gjerne i de samme seriene som for eksempel Cable. Deadpool er kjent for sin pratsomme natur og hans tendens til å "bryte den fjerde veggen", som brukes av forfattere for humoristisk effekt.

Deadpool ble ranket som nummer 182 på Wizards liste over de 200 beste tegneseriefigurene igjennom tiden,[1] og som nummer 45 på Empires liste over de 50 beste tegneseriefigurene,[2] og nummer 31. på IGNs liste over de 100 største tegneserieheltene.[3] (Deadpool har flere navn, blant annet "The merc with a mouth")

Film[rediger | rediger kilde]

Deadpool er med i filmen X-Men Origins: Wolverine, her blir han spilt av Ryan Reynolds.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Commons-logo.svg Commons: Kategori:Deadpool and his cast – bilder, video eller lyd
tegneseriestubbDenne tegneserierelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.