Dania Ramírez

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Dania Ramirez»)
Dania Ramírez
Født8. nov. 1979Rediger på Wikidata (44 år)
Santo Domingo[1]
BeskjeftigelseSkuespiller, fjernsynsskuespiller, modell, filmskuespiller Rediger på Wikidata
Utdannet vedMontclair State University
EktefelleBev Land (2013–)
NasjonalitetDen dominikanske republikk
USA
Aktive år1997
IMDbIMDb

Dania Ramírez (født 30. november 1979) er en Dominikansk film- og fjernsynsskuespillerinne. Hun er kjent for sin rolle som Maya Herrera i den amerikanske superhelt­serien Heroes og Callisto i filmen X-Men: The Last Stand.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Tidlig liv og utdanning[rediger | rediger kilde]

Ramírez ble født i Santo Domingo i Den dominikanske republikk. Helt fra ung alder visste Dania at hun ville være foran et kamera. Som et ungt barn, ville hun gjenspille spanske såpeoperaer for familien sin.

Hun ble oppdaget av en modell­speider da hun arbeidet i en butikk, 15 år gammel, og fikk en rolle i en liten reklame for brus. Flere år senere bestemte hun seg for å bli mere seriøs skuespillerinne, og studerte ved the Actor's Workshop i New York City under Flo Greeberg. Etter å ha skaffet seg en grad ved Montclair State University i New Jersey, flyttet hun til Los Angeles.

Skuespillerkarriere[rediger | rediger kilde]

Hun var en statist i filmen Subway Stories (1997), der hun traff regissøren Spike Lee som senere lot henne spille i filmen sin,She Hate Me (2004).

Dania spilte rollen "Caridad" i de siste episodene av tv-serien Buffy the Vampire Slayer, og fikk rollen som mutanten "Callisto" i superhelt-filmen X-Men: The Last Stand (2006), og som "Blanca Selgado" ("Anthony Soprano, Jr." sin nye kjæreste) i den første delen av den sjette sesongen av The Sopranos. I The Sopranos spilte hun en enslig mor med en tre år gammel sønn, "Hector". Hun spilte også i edn musikkvideo, redigert av sin forlovede Jessy Terrero. I 2007, spilte hun i en annen musikkvideo, denne gang for Santanas sang "Into the Night" (medChad Kroeger) fra hans album Ultimate Santana.

Heroes[rediger | rediger kilde]

Ramirez fikk så rollen som "Maya Herrera" i superhelt-serien Heroes i den andre sesongen.[2] Karakteren "Maya Herrera" kan spre sykdom rundt seg med vilje.

Utvalgt filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 12. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ New Female Joins Heroes Cast

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]