Dala Airport, Borlänge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Dala Airport, terminal 1 (hovedterminalen) och flyplassens parkering

Dala Airport, Borlänge er en regionallufthavn i Borlänge kommune i Sverige og er Falu kommuns og Borlänge kommuns felles flyplass samt Landstinget Dalarnas syketransportflyplass for Falu lasarett. Flyplassen ligger i utkanten av bydelen Romme i Borlänge som før 1971 tilhørte bydelen Stora Tuna landskommun . Direktflyg har sin operative base på lufthavnen.

Dala Airport i 2010[rediger | rediger kilde]

Flyplassen Dala Airport er unik i flere henseelser. Det er for eksempel den eneste flyplassen i Sverige som har direkte flytrafikk til Stockholm, Göteborg og Malmö.

Antall passasjerer har minsket kraftig de senere årene, fra 1990 med 210 073 passasjerer, til 2008 med 36 620 stykker. Antallet reisende til utlandet har økt siden år 2000. Reduksjonen beror på bedret jernbaneforbindelse med Stockholm og Stockholm/Arlanda etter ombyggingen av Dalabanan

Dala Airport er opprinnelig bygd som en militær flyplass med 3 landingsbaner og har vært reserveflyplass for det svenske luftforsvaret fram til år 2005.

luftfartstubbDenne luftfartrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.