Daily Chronicle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Daily Chronicle
TypePeriodikum
Grunnlagt1872
Nedlagt1930
SpråkEngelsk

Daily Chronicle var en London-avis som ble grunnlagt i 1872. Avisen ble i 1876 oppkjøpt av Edward Lloyd for £30 000. Under en rekke ulike redaktører økte dens anséelse, deriblant under Henry Massingham og Robert Donald, som tok over i 1904. Under eierskapet til United Newspapers Limited i 1914 hadde avisen større salgstall enn The Times, The Daily Telegraph, Morning Post, Evening Standard og Daily Graphic til sammen.

Avisen var et organ for venstresiden innenfor det liberale partiet, og var en støttespiller til David Lloyd George og Storbritannias deltagelse i første verdenskrig. Avisen ble også kjent gjennom sin reporter Arthur Conan Doyle, og hans detektivhistorier om Sherlock Holmes.

Den 9. april 1918 desinformerte statsminister David Lloyd George det britiske underhuset om slagkraften til British Army. John Frederick Denison Maurice skrev et brev til ledende engelske aviser om dette, men istedenfor å granske anklagene ble Maurice tvunget til å trekke seg fra de militære styrkene. Han ble deretter ansatt som krigs-korrespondent i avisen.

Dette fikk Lloyd George til å opprette en interessegruppe for å kjøpe avisen, og dermed kvitte seg med Maurice. Redaktøren trakk seg i protest mot det han oppfattet som sensur. Etter å ha tilhørt en rekke eiere, ble avisen i 1926 oppkjøpt av Sir David Yule.

I 1930 ble Daily Chronicle slått sammen med avisen The Daily News, til den nye avisen News Chronicle.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]